Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

ПОДІЇ ДНЯ

21/10/2016

21 жовтня виконувач функцій  і повноважень голови Первомайської райдержадміністрації, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Бондаренко провів нараду з селищним, сільськими головами.

 На порядок денний було винесено чимало важливих питань: про стан виконання місцевих бюджетів району, про початок опалювального сезону, про заходи щодо попередження розкрадання електрообладнання, про оплату перевезення пільгових категорій населення ПАТ «Укрзалізниця» та ін.

Як поінформувала присутніх начальник фінуправління райдержадміністрації Олена Маренчук, проблем з виконанням бюджету району за 9 місяців поточного року немає, сільські ради спрацювали на відмінно. Вирізняється Первомайський район з поміж інших і щодо підготовки до нового опалювального сезону – саме цей район обласне керівництво відзначило як один з найкращих в цьому питанні.

Вперше за багато років представники місцевого самоврядування зустрілися з керівництвом ПАТ «Укрзалізниці». Під час спілкування було озвучено чимало проблемних питань. Наприклад, відсутність квиткових кас у невеликих населених пунктах, відміна багатьох потягів та компенсація за перевезення пільгових категорій населення. Для пошуку шляхів вирішення проблем було домовлено про ще одну зустріч з керівництвом району.

Шукали спільне рішення з сільськими головами і керівники  філії ПАТ «Миколаївобленерго». За словами головного інженера цієї організації за кілька останніх років з трансформаторних підстанцій шляхом вільного доступу було викрадено більше 15 тон мастила, що призводило до поломки обладнання та відсутності світла в селах протягом всього періоду тривалого ремонту трансформаторів. Сільським головам було рекомендовано посилити роз’яснювальну роботу з населенням щодо крадіжок, які призводять до можливості  залишитися без світла в оселі, що особливо актуально у зимовий період. 

Також в рамках підготовки до зими найближчим часом буде складено графік, згідно якого представники лісництва та «Райавтодору» будуть проводити виїзди по району з метою підготовки до розчищення притрасових полезахисних смуг. В подальшому ця підготовча робота допоможе розчищати проїжджу частину від можливих снігових заметів.

Про стан організації та ведення військового обліку в органах місцевого самоврядування доповідали представники військкомату. Сільським головам було рекомендовано активізувати роз’яснювальну роботу з селянами щодо переваг контрактної служби. 

Цього ж дня заступник голови райдержадміністрації Володимир Рябченко провів засідання комісії з питань захисту прав дитини при Первомайській райдержадміністрації.

На засіданні були розглянуті наступні питання:

1.  Розгляд заяви жителів ст. Бандурка Первомайського району щодо влаштування до їх прийомної сім’ї ще однієї дитини, позбавленої батьківського піклування.

2. Розгляд заяви мешканки  смт. Підгородна Первомайського району  щодо надання дозволу органом опіки та піклування на реєстрацію її дитини в будинку її матері.

3. Розгляд заяви жительки села Кам’яний Міст Первомайського району  щодо надання дозволу органу опіки та піклування  на  дарування  по 1\2  частині  житлового будинку  її  двом  малолітнім донькам.

4. Розгляд клопотання Первомайського районного центру соціальних служб сім’ї дітей та молоді від 18.10.2016 № 175-04/01 «Про взяття під соціальний  супровід  сімей  відповідно до списку».

5. Розгляд ситуації  та вирішення подальшої долі малолітньої дитини, яка була залишена  матір’ю  на території  Первомайського району  Кумарівської сільської ради. 

Всі новини →