Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Представники Первомайської районної федерації хортингу здобули нагороди на чемпіонаті світу

22/11/2016

З 17 до 20 листопада у м. Трускавець відбувся чемпіонат світу з хортингу серед молодших юнаків і дівчат, юнаків і дівчат, кадетів і кадеток, юніорів і юніорок та чоловіків і жінок, у розділах «Двобій», «Сутичка», «Форма» та «Показовий виступ».

Даний чемпіонат світу в Україні відбувався вперше, минулого року його організовували у Польщі. Слід також зазначити, що хортинг взагалі є українським національним видом спорту, тому й не дивно, що цього року він проводився саме в Україні.

Чемпіонат зібрав понад 450 спортсменів із багатьох країн – України, Японії, Росії, Білорусі, Словаччини, Молдови, Румунії, США, Польщі, Угорщини, Азербайджану, Узбекистану та інших.

До складу збірної Миколаївської області увійшли й 4 представники Первомайської районної федерації хортингу - Іван Колесник, Роман Кутецький, Валентина Гордієнко. Тренер - Руслан Голісевич.

Як зазначив тренер команди Первомайського району Руслан Голісевич, спортсмени на чемпіонаті були дуже серйозними, гарно підготованими. Не поступалися у гарній підготовці й спортсмени Первомайської районної федерації хортингу, рівень яких кожного разу все вищій. Тренер Руслан Голісевич поставив своїм вихованцям основну мету – здобути перемогу. Тож його вихованці вправно справилися та гідно показали себе. Руслану Ігоревичу також дуже сподобалася гарна організація турніру, об’єктивне, професійне та чітке суддівство. Через те, що ці змагання досить серйозного рівня, бої були насиченими, яскравими, видовищними. Спортсмени – досить досвідчені, які показали дуже чудові поєдинки, що сподобалися як наставникам, так і численним вболівальникам.

Іван Колесник виступав у категорії «16-17 років, до 60 кг», у розділі «Сутичка» він зумів показати дуже хороший результат. У Івана були три поєдинки, з яких два він закінчив достроково, а третій – у перевазі за кількістю балів. Фінальний бій Іван завершив достроково. У першому поєдинку він зустрівся з українцем, у другому - з представником Польщі, а третій – з представником Білорусі. У результаті Іван домігся абсолютних перемог і показав дуже чудовий рівень, прекрасну підготовку.

Роман Кутецький був представлений у категорії «18-35 років, до 70 кг», у розділі «Сутичка». Ця категорія відрізнялася жорсткими, насиченими поєдинками, бої були дуже запеклими. Роман перший бій виграв за перевагою у балах, другий бій завершив задушливим прийомом, після чого суперник втратив свідомість, тим самим він здобув перемогу. У фінальному бою він поступився перемогою супернику. Попри це він боровся гідно, до останньої хвилини. У першому поєдинку він зустрівся з представником із Казахстану, у другому – із поляком, а у третьому – з українцем.

У розділі «Двобій» змагалися три спортсмени від Первомайської районної федерації хортингу - Валентина Гордієнко, Іван Колесник та Олександр Матушнюк.

Іван Колесник і у цій категорії гарно показав себе, у жодному разі не поступаючись суперникам а ні на трішки, бився до останнього. Вдало провівши три бої, і виклавшись на всі 100 відсотків, Іван посів третє місце.

На жаль, під час поєдинку Олександр Матушнюк був травмований та не зміг здобути для своєї команди нагород.

І єдина представниця жіночої статі нашої команди - Валентина Гордієнко – також вдало справилася із поставленою задачею і показала гарну підготовку і прекрасний результат.

Отже, представники Первомайської районної федерації хортингу зуміли вибороти такі нагороди:

Іван Колесник (кат. 16-17 р., до 60 кг, розділ «Сутичка») – «золото»;

Роман Кутецький (кат. 18-35 р., до 70 кг, розділ «Сутичка») – «срібло»;

Іван Колесник (кат. 16-17 р., до 60 кг, розділ «Двобій») – «бронза»;

Валентина Гордієнко (кат. 18-35 р., до 65 кг, розділ «Двобій») – «бронза».

Варто зазначити, що численні представники України здобули найбільшу кількість призових місць!

 

З повагою, Президент Федерації Хортингу                                                    

 Первомайського району                                                                                                     Голісевич Р.І. 

Всі новини →