Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Обговорено нові шляхи співпраці

16/03/2017

     Директор Первомайського міськрайонного центру зайнятості Леся Омельченко відвідала Кам’яномостівську    об'єднану територіальну громаду де провела зустріч із головою Олександром Ляховим. Були обговорені нагальні питання співпраці служби зайнятості з об'єднаною громадою, зокрема розглянуте питання створення нових робочих місць, вдосконалення співпраці з роботодавцями, сприяння розвитку малого підприємництва в сільській місцевості, легалізація зайнятості населення, залучення місцевих безробітних до громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру.

Обговорювалось питання щодо благоустрою території населених пунктів, а саме, станції Кам’яний Міст, сіл Кам’яний Міст, Кримка та Катеринка шляхом організації громадських робіт. В умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці це є одним з дієвих напрямів активної політики зайнятості сільського населення, завдяки яким можна пом'якшити наслідки безробіття, залучити громадян, які втратили роботу до активного життя та отримання додаткового заробітку під час перебування на обліку в центрі зайнятості.

Сподіваємося, що існуючий досвід роботи та подальша співпраця служби зайнятості, об'єднаної територіальної громади та роботодавців дозволить вирішити проблемні питання, бо лише спільні зусилля та координація є запорукою вирішення питань соціальної захищеності громадян та подолання безробіття в сільській місцевості.

Всі новини →