Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

З візитом до ветерана

31/03/2017

               В рамках відзначення Дня визволення Первомайщини від фашистських загарбників заступник голови райдержадміністрації Володимир Рябченко, директор територіального центру соціального обслуговування Олена Ющенко та голова ради ветеранів району Ярослав Гуйван відвідали за місцем проживання з подарунками ветерана Другої світової війни Олексія Опанасовича Мальованого.

         Олексій Опанасович залишився єдиним учасником бойових дій, що проживає на території Первомайського району  який  визволяв Миколаївщину у складі Другого Українського фронту. Ветеран відзначений орденом Червоної зірки, орденом Великої Вітчизняної війни, медаллю «За відвагу» та багатьма іншими нагородами. У свої 93 роки ветеран має світлу пам'ять, тому з радістю поспілкувався з гостями, розповідав і про родину і про воєнні роки. Пройшов фронтовик у часи війни від рідної України до Польщі та Чехословаччини. Після Перемоги повернувся до рідного села, збудував будинок, виростив п’ятеро дітей.  Діти виросли і розлетілися з рідного дому у Київ, Білорусь, Прибалтику.  

             Розкриваючи секрет довголіття ветеран каже, що саме щоденна фізична праця допомогла йому прожити до такого поважного віку. Адже працював Олексій Опанасович до семидесяти років у колгоспі та й дома в нього все збудував самостійно. Найближчим часом планує садити городину та відремонтувати місток через річку. І запрошує до себе в гості на травневі свята.

Всі новини →