Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Первомайщині на Великодні свята посилять заходи безпеки

13/04/2017

               Наближаються Великодні свята, тож зараз увага рятувальників та поліції направлена на проведення профілактичної роботи як з представниками духовенства, так і з вірянами. Під час святкових богослужінь у храмах масово запалюють свічки. А за умови необережності чи безнаглядності відкритий вогонь може призвести до пожежі, а то й гірше – до людських жертв.

11 квітня представники поліції, рятувальники, відповідальні особи Первомайської райдержадміністрації  під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Володимира Рябченко взяли участь у засіданні круглого столу із керівниками релігійних громад. Під час зустрічі рятувальники нагадали представникам духовенства основні правила пожежної безпеки під час Пасхальних богослужінь, наголосили на обов’язковій наявності в храмах первинних засобів пожежегасіння, вільного доступу до евакуаційних виходів та справності електромережі, а також надали для розповсюдження серед населення листівки та пам’ятки щодо безпечного святкування Великодня.

На великодні свята у поліції очікують проведення богослужінь у всіх храмах міста та району. Участь у них візьмуть кілька десятків тисяч громадян. Правоохоронці переходять на посилений режим роботи і нагадують первомайцям про заходи безпеки – толерантне ставлення до оточуючих, утримання від надмірного вживання алкогольних напоїв. Лише це допоможе уникнути сутичок між громадянами.

Шановні громадяни! Напередодні свята рятувальники закликають бути обачними та вкрай обережними при використанні відкритого вогню, не забувати про правила безпеки й поведінки у багатолюдному місці. Під час освячення паски треба подбати про те, щоб запалена свічка не торкалась поліетилену або кошика. Також необхідно бути обережними з вогнем, щоб уникнути пожежі та травмування людей. Готуючи святкові страви, не варто забувати про правила безпеки при експлуатації печей, газових та електричних приладів. І у  жодному разі не можна залишати дітей наодинці, особливо коли в будинку розжарена піч та горить газ. Під час відпочинку на природі пам’ятайте про дотримання правил пожежної безпеки. Врешті-решт, необхідно бути обережними, щоб свято не перетворилося на трагедію.

Окрім поліції та рятувальників за допомогою при виникненні надзвичайних ситуацій можна звернутися за телефоном 4-20-21, адже у Первомайській райдержадміністрації буде організовано чергування відповідальних осіб протягом всіх святкових днів.

 

Всі новини →