Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Переможці Міжнародного фестивалю-конкурсу «Чорноморський бриз» - творчі колективи села Кінецьпіль

14/04/2017

            Пишається Первомайський край своїми талантами. І зовсім байдуже, де знаходяться ці таланти: чи то в місті, чи в сільській місцевості, головне – результати кропіткої праці.

Так, в м. Одеса 7 та 8 квітня 2017 року проходив Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Чорноморський бриз». Погода була нелагідною, журі – серйозне та висококваліфіковане: з м. Одеси, м. Києва,    м. Харкова, м. Полтави, країни Білорусії, конкуренти – налаштовані тільки на перемогу і теж прибули з великих міст: Харкова, Кропивницького, Києва, Полтави, Херсона, Дніпропетровська, Кривого Рогу, з країн Білорусь, Польщі, Молдови і т.д. Отже боротьба назрівала запеклою та гарячою. Та не злякалися всього цього наші вихованці Кінецьпільської дитячої школи мистецтв: хореографічний колектив «Барвінок», керівник Алла Макогоненко, концертмейстер Микола Терновий (пам’ятаємо, що саме «Барвінок» в жовтні 2016 року привіз до Первомайщини перемогу з Всеукраїнського конкурсу хореографічного мистецтва «Південний бриз») та вихованці класу театрального мистецтва Маняк Анастасія та Мартинюк Алевтина (викладач Аліна Галіцька). Як завжди поряд з дітьми були: як керівники, так і батьки, постійний дизайнер та гример Ірина Вдов, медичний лікар Людмила Враченко. Кожен із учасників представляв на конкурсі програму два твори: хореографічний колектив «Барвінок» демонстрував свій «коронний номер» - хореографічну композицію за мотивами п’єси В.Гоголя «Вечори на хуторі поблизу Диканьки» та сюжетний танець «Язикаті хвеськи». Маняк Анастасія змагалася в розділі програми «естрадні мініатюри», а Мартинюк Алевтина виборювала перемогу в номінації «художнє читання».

Були всі страшенно втомлені, але не втрачали надії на перемогу, мужньо чекаючи результатів конкурсної програми. І ось, нарешті, наступила довгоочікувана мить о 23 год 20 хв. Хвилювання охопило наших Кінецьпільців, аж дихати не давало. І ось результат:

«Дипломом І ступеню в ІІІ віковій категорії в номінації «народна хореографія», кубком Переможця (тобто І місце) нагороджується хореографічний колектив «Барвінок», керівник Алла Макогоненко, а також сертифікатом на 500 Євро для відпочинку у дитячому телевізійному творчому таборі «ВМЕСТЕ» з 11 по 25 червня 2017 року м. Кітен, Болгарія, у якому пройде міжнародний телевізійний фестиваль-конкурс «Зірковий бриз».

Маняк Анастасія - нагороджена дипломом лауреата Міжнародного фестивалю-конкурсу «Чорноморський бриз» ІІ ступеню (тобто ІІ місце) в номінації «Оригінальне мистецтво», жанр «естрадні мініатюри», ІІІ вікова категорія.

Мартинюк Алевтина – стала лауреатом І ступеню (І місце) в номінації «Оригінальне мистецтво», жанр художнє читання, ІV вікова категорія. Нагороджена кубком Переможця та сертифікатом на 50 Євро для відпочинку у дитячому телевізійному творчому таборі «ВМЕСТЕ» з 11 по 25 червня    2017 року м. Кітен, Болгарія, у якому пройде міжнародний телевізійний фестиваль-конкурс «Зірковий бриз».

Почуття хвилювання змінилося на величезну радість та град позитивних емоцій. Діти кричали «Ура», викладачі та директор Кінецьпільської школи мистецтв А.В.Галіцька - обдаровували поцілунками своїх маленьких переможців, а батьки-плакали з радощів. Ось такі вони маленькі Кінецьпільці та Великі переможці Міжнародного конкурсу.

Ми думаємо, що радіють за наших дітей і ті люди, котрі не тільки вболівали за результати, але сприяли ( хто , як міг) участі в Міжнародному конкурсі. Ми з гордістю називаємо їх імена: народний депутат, генеральний директор агрофірми «Корнацьких» А.О. Корнацький, генеральний директор ПрАТ «Санта Україна» Є.М. Дирдін, подружжя Олени та Валерія Маняк, депутат Первомайської міської ради від ВО «Свобода» Євген Шарій, голова фракції опозиційного блоку Первомайського району О.В. Пташинський.

Ми знову переконуємося в народній мудрості «Світ не без добрих людей».

А тепер залишається тільки побажати нашим вихованцям Кінецьпільської дитячої школи мистецтв нових досягнень та віри в те, що ваша здобута перемога Міжнародного рівня не залишить байдужими всіх поважних людей, які зможуть вам допомогти продемонструвати свої таланти за кордоном, а саме в м. Кітен, Болгарії. 

Всі новини →