Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Європа – це ми, ми - це Європа!»

14/05/2017

        Вже декілька років поспіль в Україні і на Первомайщині зокрема, відповідно до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року №339/2003 "Про День Європи" у травні відзначається День Європи.

Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

13-14 травня з нагоди святкування Дня Європи в Первомайському районі проведено низку культурно-масових та спортивних заходів, лекцій, книжкових виставок, конкурсів тощо.

В загальноосвітніх навчальних закладах Первомайського району проведено виставки книг з питань Європейської інтеграції, класні години та години інформаційного спілкування, віртуальні екскурсії, вікторини англійською мовою, тематичні історичні журнали: «Україна та Європейський Союз», «Україна – це Європа», «Історія рідного краю в контексті європейської історії», «Пізнаємо Європу».

Крім цього, 14 травня 2017 року організовано святкові заходи - на базі Кінецьпільської ЗОШ І-ІІІ ст. діяла  виставка художньої літератури, проводилася вікторина «Країни та міста Європи». В Романовобалківської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено флешмоб «Традиції та звичаї європейських країн» та загальношкільний забіг «Європа – це ми, ми – це Європа», а ось в Лисогірській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено загальношкільний захід «Зорепад талантів – 2017»,  присвячений Дню Європи в Україні.

В бібліотеках Первомайської РЦБС відбулась низка заходів до Дня Європи в Україні. З метою популяризації європейських цінностей та розширення горизонтів поінформованості молоді та дітей  з    питань  євроінтеграції,  центральна районна бібліотека провела День Європи   «Багатолика Європа». Вільний доступ до матеріалів про Європейський Союз, його структуру, історію створення ЄС,  взаємини з Україною   - забезпечив європейський майданчик  «Україна – ЄС: план дій на майбутнє». Прапорці Європейського Союзу та України,  ілюстрації, книги -  озвучення гімном,  сприяла формуванню у читачів цілісного образу Європи.

Так наприклад, в Зеленокошарській  бібліотеці – філії  був  проведений  бібліо-калейдоскоп «Європа – наш  спільний  дім». Юним користувачам  цікаво  було  дізнатися  чому  такий  прапор  має  Європейський союз, які  країни  входять  до  Євросоюзу.  Відвідувачі Лисогірських бібліотек знайомилися з матеріалами з   тематичної  полиці «Все про Європу: Читай. Слухай. Дізнавайся». Проведена віртуальна  подорож  «Європа наш спільний дім».  Бібліотекарі разом із своїми читачами провели флеш-моб «Крок до Європи». Маленькі читачі пізнавали Європу через вікторини та  конкурси малюнків. В Полтавській  бібліотеці  організована гра–подорож «Казкова мандрівка  країнами Європи». Дітям цікаво було дізнатися про нові країни, відкрити для себе напрочуд  яскравий образ світу, який відображений в казках Братів Грімм, Джанні Родарі, Шарля Перро,  Александра Мілна та ін. Учасники години  – подорожі «Мандруємо Європою»  в Грушівській бібліотеці дізналися багато цікавого про європейські країни, історію створення  та особливості перебування в Європейському Союзі. Свої знання закріпили у вікторині.

Цими ж вихідними на території Первомайського району, а саме в селах Довга Пристань та Грушівка були проведенні змагання з футболу присвячені Дню Європи в Україні. В турнірі взяли участь команди Довгопристанської, Кінецьпільської, Мигіївської та Грушівської сільських рад. Наразі за першими результатами змагань перемогу здобув ФК «Довга Пристань». Далі будуть змагатися команди сіл Мигія та Грушівка.

 

 

На територіях селищної, сільських рад було організовано та проведено ряд святкових концертів до дня Європи. Творчі колективи та виконавці дарували присутнім гарний настрій та можливість насолодитись святковою атмосферою.

Всі новини →