Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Нарада з сільськими головами

07/06/2017

            7 червня у Первомайській райдержадміністрації відбулася нарада з селищним, сільськими головами під головуванням виконувача функцій та повноважень голови райдержадміністрації, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Бондаренка. Перш за все розглянули питання щодо стану наповнення місцевих бюджетів району. Внаслідок обговорення було вирішено створити розширену комісію щодо вивчення ситуації з нецільовим використанням земель на території сільських рад та провести роботу щодо підвищення відсоткової ставки на землю.

Підсумком проведення весняного призову на строкову військову службу серед населення району стало перевиконання плану на 118 відсотків. Як доповів військовий комісар Первомайського  об’єднаного міського військового комісаріату Анатолій Бичков, цієї весни лави Збройних сил України поповнять 29 юнаків-мешканців Первомайського району. Дещо гірше ситуація з відбором кандидатів на військову службу за контрактом. Але Анатолій Степанович все ж відзначив роботу Грушівської, Кінецпільської, Полтавської, Романобалківської, Софіївської, Степківської сільських рад.

Проблема компенсації за перевезення пільгової категорії населення залізничним транспортом найближчим часом має вирішитись. За попередньою домовленістю сільських голів з представниками ПАТ «Укрзалізниця» будуть заключені угоди на компенсацію з місцевих бюджетів на перевезення пільговиків кожної сільської ради.

Насамкінець сільські та селищний голови мали нагоду поспілкуватися з директором обласного підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Валентином Бойко, який розповів про досягнення та перспективи децентралізацій них процесів у Миколаївській області.

Всі новини →