Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Голова Первомайської райдержадміністрації Володимир Вовк тримає на контролі проблему масової загибелі бджіл

12/06/2017

             Близько 80 бджолярів-мешканців району звернулися до голови Первомайської райдержадміністрації Володимира Вовка з проблемою загибелі бджіл на пасіках.

 

Протягом 6-8 червня у селищі Підгородня, селах Софіївка, Синюхин Брід, Мигія, Полтавка, Іванівка та ін. на пасіках загинуло до 80% бджіл. Пасічники повязують це з тим, що фермери обробляли  прилеглі поля хімікатами, не попередивши  власників пасік. Головою райдержадміністрації було скликано термінову нараду за участю представників поліції, держпродспоживслужби, фіто-санітарної інспекції, управління агропромислового комплексу та інших відповідальних осіб. Наслідком спілкування бджолярів із владою стало створення робочої групи, яка цього ж дня виїхала безпосередньо у села, щоб вивчити проблему на місці подій. О 17 годині у райдержадміністрації за підсумками виїзду робочої групи буде проведено нараду.  

 

На цьому тижні заплановано проведення зустрічі з представниками сільськогосподарських підприємств. Тож найближчим часом у справі масової загибелі бджіл винних буде встановлено та визначено їм покарання.

 

Всі новини →