Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Проведено черговий захід "Діти вулиці"

21/07/2017

  З метою виявлення та підтримки таких сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, що не можуть вирішити власних проблем і потребують сторонньої допомоги, 18 липня поточного року спеціалістами служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації спільно з  спеціалістами Первомайського районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники сільської ради та дільничним інспектором Первомайського відділу поліції проведено профілактичних захід «Діти вулиці», а саме, відвідування 5 сімей, в яких виховуються 12 дітей, які проживають на території Мигіївської сільської ради. Серед означених сімей 4 родини, що опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку служби у справах дітей та під соціальним супроводом Центру; 1 сім’я опікуна.

    Під час проведення соціальної роботи з сім’ями та дітьми з членами родин проведено бесіди щодо недопущення вживання спиртних напоїв, ведення асоціального способу життя, покращення умов проживання шляхом проведення санітарного прибирання в будинках, належного виконання батьківських обов’язків.

   Водночас встановлено що в 1 родині, в якій виховуються 5 дітей, мати та батько ніде не працюють, проживають за рахунок державної допомоги, мама вагітна вже 6 дитиною. Старші дітки не відвідують дитячий садок, мати пояснює це тим, що вона їх підготовить вдома. З батьками обговорено питання щодо забезпечення в будинку належних умов проживання для новонародженого, рекомендовано перепрати всі дитячі речі і придбати все необхідне, що потрібно дитині з перших днів життя, а саме: медичні препарати, засоби інтимної гігієни, одяг, памперси тощо. Та необхідність влаштування дітей до дитячого садочку, для знайомства із соціумом, навчатися, пізнавати навколишній світ, знаходити нових друзів.

    Працівниками Служби та Центру надано послугу консультування 2 родинам, де виховується 6 дітей, які втратили свої виховні можливості у зв’язку з виникненням складних життєвих обставин, що порушили нормальну життєдіяльність членів сім’ї, негативно впливають на життя та розвиток дітей в цих сім’ях.

   Цього ж дня, проведено обстеження умов проживання родини опікунів, бабуся, так склалося, що її донька померла, а зятя позбавлено батьківських прав, відносно доньки, бажає взяти під опіку свою онучку. В ході проведення обстеження умов проживання встановлено, що умови для проживання дівчинки добрі, бабуся створила все необхідне для навчання, розвитку та проведення дозвілля онуки.

 

 

Всі новини →