Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Триває профілактика дитячої бездоглядності

17/08/2017

       16 серпня 2017 року в селах Софіївка, Бандурка, Богословка та станції Бандурка було проведено черговий рейд «Діти вулиці» з  метою підтримки сім`ї та дитини у подоланні труднощів, недопущення негативних проявів у дитячому середовищі, надання допомоги дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, запобігання випадкам загрози життю та здоров’ю дітей. У заході взяли участь спеціалісти служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації, спеціаліст Первомайського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, представники Софіївської сільської ради.  Всього відвідали  10 родин,  в яких на утриманні перебуває 20 дітей, родину опікунів та прийомну родину.

   У зв’язку з неналежним виконанням батьками батьківських обов’язків по створенню належних умов для проживання та виховання дітей, нецільового використанням коштів, які сім`ї отримують від держави на підтримку дітей, наявність шкідливих звичок, що негативно впливають на розвиток та життєдіяльність членів родин з батьками проведено інформаційну роботу щодо належного догляду за дітьми, а особливо наголошено про правила поведінки та догляд за дітьми в літній період. Також роз’яснено правила безпечного поводження біля водойм та вогнищ, використання електроприладів, дано конкретні терміни по виправленню негативної ситуації, яка склалася в сім`ях на даний час.

Батьки дітей попереджені про адміністративну та кримінальну відповідальність за невиконання належним чином батьківських обов‘язків.

       Безпритульних дітей виявлено не було.

 

Всі новини →