Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Запобігання торгівлі людьми

30/08/2017

Шляхи та методи запобігання торгівлі людьми обговорювали учасники засідання круглого столу, який відбувся 30 серпня на базі Управління соціального захисту населення Первомайського району. Участь у заході взяли представники відділу освіти, служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації, директор ПРЦСССДМ, представник відділу поліції.

Організатори круглого столу зазанчають, що протягом останніх років випадків торгівлі людьми на Первомайщині не зафіксовано. Проте загалом з 1991 року від цієї проблеми постраждало близько 160 тисяч українців. Більшість постраждалих - це молодь віком до 35 років. Україна є донором робочої сили. Більшість з українців потрапляють у рабство до сусідніх країн - Польщі та Росії, однак у зв'язку з бойовими діями на Сході українці також стають заручниками ситуації і на території власної країни. 

"Торгівля людьми - це глобальна проблема, яка зачіпає всі країни світу, будь-які категорії населення. На сьогоднішній день це надзвичайно актуальна проблема, оскільки наша держава перебуває в збройному конфлікті і факти торгівлі людьми притаманні тим регіонам, соціально-економічне становище яких нестабільне, - наголосила Олена Волошина, начальник УСЗН Первомайського району, - тож у будь якому випадку при працевлаштуванні за кордоном потрібно бути максимально обачним та інформувати про місце перебування близьких людей».

Правозахисники наголошують, що за цікавими та вигідними пропозиціями роботи за кордоном часто ховаються торгівці людьми. Не слід вирушати на заробітки за кордон самим, обов'язково варто повідомити родичам та близьким про свої плани, а також не можна віддавати оригінали своїх документів нікому, окрім представників державних органів. Такі прості правила здатні врятувати від трудового або сексуального рабства. Обмеження свободи пересування, залякування, погрози, вилучення документів - це характерні ознаки торгівлі людьми.

 Найближчий захід щодо обговорення цієї проблеми заплановано на вересень -  вже за кілька тижнів відбудеться тренінг по запобіганню торгівлі людьми з працівниками територіального центру соціального обслуговування Первомайського району.          

Всі новини →