Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На боротьбу з рейдерами - всією громадою

15/09/2017

Питання можливих рейдерських захоплень в аграрній сфері Первомайського району перебуватиме під контролем спеціально створеного районного оперативного штабу – інформацію про створення нового органу допомоги аграріям озвучив голова райдержадміністрації Володимир Вовк під час останньої наради з сільськими головами та сільгоспвиробниками, а вже 13 вересня відбулося засідання «круглого столу» з майбутніми членами антирейдерського штабу.

         Під час засідання було визначено персональний склад оперативного штабу. Спільно працювати у цьому напрямку будуть представники поліції та прокуратури, сільгоспвиробники, юристи, журналісти та працівники відповідних відділів та управлінь райдержадміністрації. Було також визначено шляхи оперативного оповіщення, напрямки діяльності та шляхи надання допомоги у разі виникнення ситуації із спроби рейдерського захоплення господарств.

Крім згаданих вище завдань, оперативний штаб покликаний здійснювати правову допомогу з питань надання правовстановлюючих документів на право користування земельними ділянками, а також сприяти правоохоронним органам у фіксації вчинених правопорушень у сфері сільськогосподарської діяльності з метою притягнення винних осіб до відповідальності.

Для ефективного виконання покладених на оперативний штаб завдань наради будуть відбуватися щомісяця, здійснюватиметься постійний моніторинг та аналіз стану справ на прикладі нашої та сусідніх областей. Також, оперативний штаб, в межах своїх повноважень, вживатиме заходи щодо припинення протиправного рейдерського захоплення земель, врожаю чи майна сільгоспвиробників.

Створення даного оперативного штабу має стати доволі діючим та ефективним способом боротьби проти спроб рейдерських захоплень в нашому районі та забезпечити реальний захист земель, врожаю і майна сільгоспвиробників, адже це є дуже важливим завданням, як для Первомайського району так і для Миколаївської області та України загалом.

 

 

Всі новини →