Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Проведення рейду "Діти вулиці"

11/09/2017

 Відповідно ст. 4 Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, з метою запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, та з метою соціального та правового захисту дітей Первомайського району  підтримки даної категорії сімей з дітьми, робочою групою у складі:  спеціалісти служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації, спеціалісти Первомайського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з капітаном поліції Первомайського відділу поліції ГУ НП, представниками від сільких рад 06.09.2017 року було проведено рейд «Діти вулиці» на території Довгопристанської та Підгір'їської сільських ради (села Довга Пристань, Вітольдів Брід, Мічуріно, Підгір'я) відвідали 14 сімей, в яких виховується 36 малолітніх та неповнолітніх дітей, з них 1 родина прийомної сімї, в якій виховується трьоє дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 родини в якій виховуються двуються діти-інваліди та 3 родини, в яких є ризик соціального сирітства 6 дітей.

Під час рейду було виявлено 4 родини де виховуються 8 малолітніх дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.  В день рейду на батьків складено протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 184 КупАП України, неналежне виконання батьківських обов’язків, та роз’яснено  обов’язки щодо виховання, навчання та утримання дітей, готуються документи для постановки на відповідний облік та подальшої індивідуальної роботи з кожною родиною окремо. Неналежні умови проживання дітей - одна з причин це пияцтво батьків, антисанітарія та відсутність продуктів харчування. 

 Під час здійснення соціальної роботи  працівники скерували батьків на припинення вживання алкогольних напоїв, проведення медичного обстеження та лікування від згубної звички;  зосереджували увагу на покращенні умов проживання в помешканні створюючи відповідні умови для життєдіяльності дітей та повернення їх в біологічну родину. Було наголошено правила безпечного поводження біля водойм та вогнищ, використання електроприладів, заготівля дров та вугілля на зимовий період. Проведення даного заходу сприяє збереженню біологічної сім’ї для дитини  та запобігає соціальному сирітству.

За результатами відвідування, службою у справах дітей центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і поліцією оформлено відповідні документи, зроблено висновки щодо стану батьківського потенціалу та забезпечення належних умов для утримання і виховання дітей.

Всі новини →