Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Робота з родинами, які опинилися у складних життєвих обставинах триває

15/09/2017

 З метою соціального захисту дітей Первомайського району 08 вересня 2017 року проведено рейд «Діти вулиці» на території Чаусівської сільської ради Первомайського району  робочою групою у складі:  спеціалісти служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації, спеціалісти Первомайського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з капітаном поліції Первомайського відділу поліції ГУ НП та головою Чаусівської сільської ради з метою перевірки умов проживання малозабезпечених сімей, та готовність до опалювального сезону (наявність дров та вугілля), які опинилися у складних життєвих обставинах та постановки на облік, обстежено житлово-побутові умови проживання 10 сімей, де виховуються 28 малолітніх/неповнолітніх дітей від народження до 17 років, які опинилися у складних життєвих обставинах. 

В ході роботи представникам сімей було надано рекомендації щодо належного догляду за дітьми, створення відповідних умов для їх проживання та виховання, проведено бесіди щодо вживання спиртних напоїв та попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов'язків щодо своїх неповнолітніх дітей. Також спеціалістами надано ряд консультацій з питань виховання дітей та створення належних умов для їх повноцінного розвитку, цільового використання коштів, оформлення документів для отримання державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми, постановки на облік у районний центр зайнятості. Батькам доведено до відома статтю 53 Конституції України, статтю 35 Закону України «Про освіту» та статті 3 і 6 Закону України «Про загальну середню освіту» де зазначено, що дитина повинна обов’язково отримати повну загальну середню освіту, тому вони повинні постійно слідкувати про виконання домашніх завдань, щоденного відвідування дітей школи, цікавитися шкільним, позашкільним життя дітей та відвідувати батьківські збори. За їх результатами складені відповідні акти. 

Батьки дітей попереджені про адміністративну відповідальність згідно ст. 184 Кодексу України про адмінпорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 166 Кримінального кодексу України за невиконання належним чином батьківських обов‘язків. 

На двох батьків, в родині яких виховуються трьоє малолітніх дітей було складено протоколи за фактом притягнення даних осіб до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 184 КУпАП, за злісне невиконання батьківських обов'язків, а Первомайському районному центру для сім‘ї, дітей та молоді рекомендовано здійснити взяття сім‘ї під соціальний супровід та надати необхідну соціальну допомогу. 

Під час обстеження дітей, які вживають спиртні напої, безпритульних, жебракуючих та бездоглядних дітей не виявлено.

Однією із приємних новин було нагородження Прийомної родини, якій в цьому році виповнилося 5 років з дня створення, подякою голови Миколаївської облдержажмінстрації О. Савченко, за ваговий внесеок у виховання прийомних дітей, за цей час, вже 2 дітей, позбавлених батьківського піклування, по досягенню повноліття, виведені з ПС, на даний час в родині виховуються двоє неповнолітніх дітей, перевірено умови утримання, виховання та проживання дітей, позбавлених батьківського піклування. Умови утриманя, вихованя та розвитку дітей в сім'ях добрі. Всі вони знайшли затишок та любов в родині.  

 

Всі новини →