Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Доходи Державного бюджету значно зросли за рахунок детінізації та боротьби з корупцією – Президент

15/09/2017

         Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу наголосив, що макроекономічна та макрофінансова ситуація в Україні кардинально змінилась, а доходи Державного бюджету зросли рахунок детінізації, за рахунок боротьби з корупцією.

«Різко зросли доходи Державного бюджету за рахунок детінізації, за рахунок боротьби з корупцією. Це є яскравим свідченням того, що фінансові, тіньові потоки, які раніше живили корупціонерів і злочинців на сьогоднішній день нарешті заведені до Державного бюджету», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що значно зросла питома вага ЕС у нашій зовнішній торгівлі, зокрема у 2009 році вона складала 25%, у 2014 році – 30%, зараз вона складає 40%.

Глава держави також підкреслив, що в рамках політики децентралізації особливо зросли доходи місцевих бюджетів і видатки, які спрямовуються на розвиток. В окремих територіальних громадах вони збільшились у 7-10 разів, зазначив він.

Президент нагадав про зростання мінімальної заробітної плати і, відповідно, зростання середньої зарплати у державі. Також було суттєво знижено ставку єдиного соціального внеску для роботодавців та скорочено кількість податків.

Глава держави наголосив, що запроваджено прозорість витрачання державних коштів шляхом публічного доступу до всіх витрат Державного бюджету. Також він нагадав, що запроваджено систему електронного адміністрування ПДВ та єдиний реєстр відшкодування ПДВ.

Всі новини →