Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На постійному конролі влади

13/02/2018

     Питання соціального захисту учасників бойових дій, воїнів-інтернаціоналістів, афганців – один із основних пріорітетів районної влади та знаходиться на її постійному контролі.

На території Первомайського району проживає 98 воїнів-інтернаціоналістів, з яких: афганці – 71, інтернаціоналістів – 27. З них 7 інвалідів війни в Афганістані та 1 сім'я померлого учасника бойових дій в Афганістані.

В 2017 році соціальними працівниками Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Первомайського району було проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання з метою визначення їх потреб для подальшого забезпечення.

Комплексною Програмою соціального захисту населення «Турбота» у Первомайському районі у 2017 році передбачалося надання матеріальної підтримки сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані, інвалідам війни в Афганістані.

У 2017 році даний вид допомоги отримали 8 воїнів-інтернаціоналістів на суму 32 000 грн. за рахунок спів фінансування з бюджетів:

- обласного бюджету - 20 000 грн.

- районного бюджету - 12 000 грн.

Інвалідам війни в Афганістані та сім'ї померлого учасника бойових дій в Афганістані в кількості 8 осіб забезпечено стовідсоткового зниження оплати за користування житлом та комунальними послугами.

Рішенням №5 XX сесії 7 скликання районної ради затверджено району Комплексну Програму соціального захисту населення «Турбота» у Первомайському районі на 2018-2020 роки.

В розділі  «Матеріальна підтримка категорій ветеранів війни та інших громадян» даної програми передбачено наступні заходи:

Пунктом 3 Програми забезпечити надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані, інвалідам війни в Афганістані за рахунок обласного та районного бюджетів в межах співфінансування, зокрема, за рахунок:

- обласного бюджету 13 200 грн.

- районного бюджету - 13 200 грн.

- бюджету громади – 2000 грн.

Пунктом 5 Програми передбачено забезпечення надання членам сімей військовослужбовців, які загинули в Афганістані або залишилися інвалідами загального захворювання, стовідсоткового зниження оплати за користування житлом та комунальними послугами.

Пунктом 6 Програми передбачено забезпечення придбання житла для учасників бойових дій в Афганістані, які перебувають на квартирному обліку.

В Первомайській ЦРЛ виділено 4 палати на 10 ліжок для стаціонарного лікування ветеранів війни. Протягом 2017 року стаціонарне лікування в Первомайській ЦРЛ одержав 1 учасник бойових дій в Афганістані, а в терапевтичному відділенні №2 Миколаївського госпіталю ветеранів війни одержали стаціонарне лікування 5 учасників бойових дій.

Сімейними лікарями КЗ «ЦПМСД Первомайського району» оглянуто 68 воїнів-інтернаціоналістів, в т.ч. 7 інвалідів. 

Всі новини →