Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Легалізація під контролем

19/04/2018

 13.04.2018 року відбулося виїздне засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення по об'єктах водного господарства Болеславчицької сільської ради з метою обстеження кількості найманих працівників та виявлення неоформленої найманої праці. Порушень чинного законодавства не встановлено.

 

 

 

 

 

16 квітня 2018 року відбувся  виїзд робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення до Мигіївської сільської ради. В ході роботи робочої групи було відвідано ТДВ «Первомайський спеціалізований кар’єр». Товариство зареєстровано на території Мигіївської сільської ради.

      ТДВ «Первомайський спеціалізований кар’єр» отримано спеціальний дозвіл на користування надрами та  на видобування граніту від 20.07.2007 року. На даний       момент видобуток граніту не ведеться, проводяться ремонтні роботи техніки та обладнання. Для видобутку граніту підприємство користується послугами підрядної фірми з якою укладений договір (м. Черкаси).   На протязі року видобувна діяльність здійснюється періодично. Трудові відносини оформлені з 9 особами. Рівень заробітної плати значно перевищує середньорайоний рівень.

 

     Роботодавців та найманих  працівників ознайомлено зі змінами в трудовому законодавстві, наслідками нелегальної зайнятості та відповідальністю роботодавця за неоформлених працівників. За результатами інформаційного рейду, членами робочої групи розповсюджено  буклети  та листівки з наступних питань: «Відповідальність роботодавців за неоформлених працівників», «Звернення до роботодавців», «Звернення до працівників», «Нове робоче місце»,  «Прийняття працівників на роботу».

 

 

 

 

 

 

 

 

18.04.2018 року відбулося виїзне засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення по об'єктах підприємницької діяльності та водного господарства Романовобалківської сільської ради з метою обстеження кількості найманих працівників та виявлення неоформленої найманої праці. Було обстежено 4 об′єкти підприємницької діяльності та 2 ставки. Порушень чинного законодавства не встановлено.

 

Всі новини →