Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Перевірка закладів охорони здоров’я Первомайського району та стану реалізації медичної реформи

23/04/2018

 Під час візиту до Первомайської ЦМБЛ, що відбувся 20 квітня, радник голови ОДА з гуманітарних питань Євген Шевченко та начальник управління охорони здоров’я ОДА Павло Георгієв відвідали відділення лікарні, амбулаторію, перевірили умови перебування пацієнтів, хід та стан підписання декларацій пацієнтів з лікарями та поспілкувалися з медичним колективом закладу .

Відвідуючи одне з відділень, зазирнули вони і до палати надання медичної допомоги бійцям АТО та ветеранам війни. «Тут створено чудові умови для перебування пацієнтів, медичний персонал опікується ними», - підкреслив Павло Георгієв.

Не лишилися без уваги обладнання та функціонування відділень лікарні, ремонтні роботи, досягнення та плани на найближче майбутнє.

Євген Шевченко разом з Павлом Георгієвим під час робочого візиту переглянули роботу дитячого соматичного, дитячого хірургічного, реанімаційного відділень, приймального, травматологічного відділення, амбулаторій загальної практики сімейної медицини тощо.

У ході спілкування з головним лікарем Олегом Чекрижовим посадовці окреслили низку важливих питань, які перебувають на постійному контролі влади, як то створення госпітальних округів, хід та стан впровадження медичної реформи на Миколаївщині та безпосередньо в Первомайську. Надали рекомендації щодо подальшого вдосконалення роботи медичного закладу, проведення оптимізації та інше.

Того ж дня радник голови ОДА та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації відвідали і Первомайську центральну районну лікарню.

Разом з головним лікарем Віктором Готкою особисто ознайомилися з ходом підписання декларацій пацієнтів з лікарями. Перевірили роботу реєстратури, розміщення інформаційних матеріалів з питань реформування та роботу особи, відповідальної за укладання декларацій.

Оглядаючи відділення, Павло Георгієв відзначив позитивно роботу гінекологічного відділення, оцінив якість надання медичної допомоги населенню і відвідавши реанімаційне  відділення, операційний блок, ендоскопічну службу.

Особливу увагу також приділено ходу ремонтних робіт в операційній, де найближчим часом буде встановлено сучасну лапораскопічну стійку. Візитери мали змогу наочно побачити роботу медиків Первомайської ЦРЛ, спостерігаючи за проведенням процедури зупинки шлунково-кишкової кровотечі за допомогою відео ендоскопічного обладнання.

Обговорюючи нагальні питання, що потребують вирішення, окремо визначено одне з найголовніших на сьогодні – кадровий дефіцит. Особливо це стосується первинної ланки надання медичної допомоги, в якій не вистачає майже 50% від необхідного обсягу сімейних лікарів для належного забезпечення медичною допомогою населення району.

Питання кадрового дефіциту у медицині знаходиться на постійному контролі влади та управління охорони здоров’я УОЗ ОДА. Саме з цього питання Євген Шевченко та Павло Георгієв сьогодні зустрілись з директором Первомайського медичного коледжу Ольгою Присяжнюк, перебуваючи у Первомайському районі з робочим візитом. Вони поспілкувалися зі студентами, дізналися про здобутки закладу.

«Готувати кадри - сьогодні дуже важлива та відповідальна робота, бо це майбутня надія медичної галузі», - зазначив Євген Шевченко.

 

 

 

 

 

Всі новини →