Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

У Миколаєві вшанували пам’ять жертв політичних репресій

18/05/2018

               У Миколаєві вшанували пам’ять жертв політичних репресій

У п’ятницю, 18 травня, миколаївці урочисто поклали квіти до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу та вшанували пам’ять жертв політичних репресій, які загинули або постраждали в Україні за часів комуністичного режиму.

У церемонії взяли участь заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Євген Шевченко (Евгений Шевченко), керівництво області і міста та усі небайдужі жителі Миколаєва.

Відповідно до Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років», з метою привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії нашої держави, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства, щороку у третю неділю травня відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.

 Для довідки

 В'ячеслав Чорновіл - український політик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в'язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х-90-х років. Удостоєний посмертного звання «Герой України».

Всі новини →