Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Спільна нарада за участю підприємців та представників правоохоронних органів щодо ведення прозорого бізнесу.

19/06/2018

19 червня в Первомайській райдержадміністрації відбулася спільна нарада за участю підприємців та представників правоохоронних органів.

Нараду було проведено першим заступником голови райдержадміністрації Бондаренком  С.В. та розглянуто ряд актуальних питань щодо  ведення  прозорого бізнесу, відповідно до нормативно-правової бази у сфері дерегуляції ведення бізнесу та відповідальності за порушення чинного законодавства.

Чекрижова С.Л.,  головний спеціаліст  консультант Первомайського відділу Южноукраїнської ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області поінформувала присутніх про сплату податків підприємцями, суб’єктами господарювання та відповідальність за порушення податкового законодавства. Вона наголосила, що головні зміни до податкового кодексу були введені з 01 січня 2018 року. А нововведення відбудеться з 02 липня 2018 року. Будуть змінені всі рахунки в державному казначействі, а поки, що можна робити платежі по старим рахункам. Незмінними залишаться тільки рахунки на ПФ. З 02 липня 2018 року всі рахунки будуть заблоковані. Нові рахунки є на сайті міста та на сайті райдержадміністрації, а також можна звертатися в ОДПІ в 4 кабінет.

По другому питанню слухали начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Волошину О.А., яка доповіла  про легалізацію зайнятості на підприємствах, установах, організаціях та відповідальність за порушення трудового законодавства.  Питання легалізації зайнятості та заробітної плати населення було і залишається надзвичайно актуальним. Прозора заробітна плата є одним із резервів наповнення бюджету Фонду, кошти якого витрачаються на фінансування пенсій та грошової допомоги. Прийнявши рішення займатися підприємницькою діяльністю роботодавець бере на себе значну відповідальність. Це відповідальність не тільки перед засновниками щодо отримання якомога більшого прибутку, перед партнерами по бізнесу щодо виконання взятих на себе зобов’язань, а й перед людьми, працю яких  використовує роботодавець. Це відповідальність за здоров’я працівників, за безпечні умови праці, добробут їх сімей, за їх сьогодення та майбутнє. Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики  пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин.  Ухиляючись від офіційного укладання трудових відносин, виплачуючи заробітну плату  «у конвертах» роботодавець фактично позбавляє права працівника на соціальні гарантії.

Роботодавцям слід пам’ятати, що сплата штрафу не звільняє від обов’язку усунути порушення законодавства про працю.

Про часткову компенсацію з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктами малого та середнього бізнесу до присутніх довела Ткач І.В., начальник відділу економічно-інвестиційного розвитку, торгівлі, туризму, культури, молоді та спорту райдержадміністрації.

Кожен представник малого та середнього підприємства має право на отримання компенсації у розмірі, що не перевищує 100 % облікової ставки НБУ, яка діяла на дату нарахування відсотків за користування кредитом (2018 р.), але не більше 50 % ставки за кредитом, встановленої банківською установою, яка дала позичальнику кредит, та не більше 200 тис. грн. в рік на одного позичальника.

 Головними умовами для отримання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого та середнього підприємництва на реалізацію проектів є: - створення додаткових робочих місць та витрати на створення одного робочого місця, за умови збереження існуючих. Розпочато прийом документів для участі в конкурсі з 01 червня 2018 року, кінцевий термін подання документів 13 серпня 2018 року.

По закінченню наради Ткач І.В. подякувала всім доповідачам та присутнім за участь у нараді.

 

Всі новини →