Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Проведено командно-штабні навчання

26/06/2018

     26 червня на території Миколаївської області, зокрема міст Южноукраїнська, Вознесенська, Первомайська, Арбузинського, Братського, Вознесенскього, Доманівського та Первомайського районів відбулися тренування з питань цивільного захисту населення.

Основною метою навчань була перевірка дій органів та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та її вищезазначених ланок у разі виникнення надзвичайної ситуації на ВП «Южно-Українська АЕС».

Традиційно, проведення командно-штабних навчань складалися з відпрацювання теоретичної та практичної частин.

Отримавши повідомлення про те, що на ВП «Южн-Українська АЕС» виникла комунальна аварія з викидом у навколишнє середовище радіоактивних матеріалів в Первомайській райдержадміністрації оперативно відбулися засідання комісій з  ТЕБ та НС й з питань евакуації. Голови даних комісій ознайомили її учасників з основними показниками плануючих документів та алгоритмом подальших дій. А члени комісій в свою чергу, працювали відповідно до своїх планів реагування.

Практичний етап тренування з організації заходів захисту населення на проміжному пункті евакуації проходив в селі Мигія Первомайського району. В ході навчань було організовано роботу евакуаційної комісії, здійснено розгортання посту радіаційно-хімічного спостереження, приведено в готовність до виконання завдань спеціалізовану службу транспортного забезпечення, протипожежну службу, медичну та службу охорони громадського порядку, розгорнуто пункт харчування й відпочинку та забезпечено підвіз питної та технічної води.  Учасниками заходу було практично відпрацьовано розподіл населення, який прибуває на проміжний пункт евакуації, роботу пункту спеціальної обробки на проміжному пункті евакуації, способи обробки людей, що евакуюються, проведення дозиметричного контролю населення після технічної обробки, забезпечено постраждалого населення «чистим одягом», медичною допомогою та харчуванням. Після виконаних поставлених завдань евакуйоване населення було направлено для розміщення в безпечний район.

В результаті проведених навчань, органи управління та сили  цивільного захисту Первомайського району показали свою організованість, злагодженість в роботі та здатність виконувати поставленні завдання.

 

Всі новини →