Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Ви можете врятувати життя людей!» - Євген Шевченко про участь приватних аптек в урядовій програмі «Доступні ліки»

14/08/2018

 Заступник голови облдержадміністрації Євген Шевченко взяв участь у відео-селекторній нараді МОЗ України щодо стану впровадження урядової програми «Доступні ліки».

В ході наради стало відомо, що на сьогодні в області використано майже 97 % коштів субвенції з державного бюджету, виписано 434 тисячі  рецепти з яких отоварено 348 тисяч.

Коментуючи проведену роботу, заступник голови ОДА звернув увагу на проблемний аспект впровадження програми у Миколаївські області, а саме на недостатню кількість залучених аптечних закладів. Із 210 суб’єктів господарювання, що працюють в області та розповсюджують медичні препарати  участь в програмі «Доступні ліки» приймають 47 відсотків.

Враховуючи зазначене Євген Шевченко закликав власників приватних аптек долучитись до програми.

«Впроваджуючи «Доступні ліки» на Миколаївщині стикнулися з проблемою залучення аптечних закладів. Розумію, що аптечні заклади, які беруть участь у програмі «Доступні ліки» знаходяться у нерівних конкурентних умовах порівняно з аптеками, які не беруть участь у цій програмі.  І все ж таки, закликаю всіх власників аптек, долучайтесь до урядової програми «Доступні ліки», це дасть змогу більшій кількості хворих на  серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу, бронхіальні астми, які не мають змоги оплатити вартість препаратів, отримати необхідні їм ліки і врятувати життя!», - наголосив Євген Шевченко.

Зазначимо, що 3 серпня наказом МОЗ були внесені зміни до Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. Відтак тепер для лікування хворих на бронхіальну астму, діабет ІІ типу та серцево-судинні захворювання доступний 261 препарат, з яких 59 безкоштовні.

Всі новини →