Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Уряд вдосконалив механізм фінансової підтримки для фермерів та кооперативів

19/09/2018

 19 вересня на засіданні Уряду було прийнято рішення про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств.

«Уряд є достатньо гнучким та мобільним і оперативно реагує на запити галузі. Мінагрополітики у тісній співпраці з Асоціацією фермерів та приватних землевласників, громадськими організаціями напрацювало зміни, які суттєво скорочують перелік документів та вимог до потенційних отримувачів фінансової підтримки, а також розширюють преференції для фермерів та кооперативів», - прокоментував перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

За його словами, завдяки змінам доступ до фінансових ресурсів для фермерських господарств і кооперативів значно спрощено, що сприятиме зростанню їх кількості і розвитку сільськогосподарської діяльності.

Зокрема, змінами передбачено:

- надавати часткову компенсацію членам ФГ відповідно до сплаченого єдиного соціального внеску;

- надавати фінансову підтримку новостворених ФГ у період їх становлення з розрахунку на 1 га;

- розширити перелік банків, через які можна подавати документи на отримання фінансової підтримки;

- розширити напрями діяльності кооперативів, зокрема, до молочарських та ягідних додати овочеві кооперативи та із заготівлі і переробки дикорослих ягід, грибів і рослин.

Довідково

За даними Державної служби статистики, на 1 листопада 2017 року кількість діючих фермерських господарств становила 34 137 одиниць, площа сільськогосподарських угідь у їхньому користуванні - 4580,1 тис. га або 22,9% від загального землекористування сільськогосподарськими підприємствами. В середньому на одне фермерське господарство припадає 134,2 га сільськогосподарських угідь

Всі новини →