Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Депутати облради підтримали ініціативу Олексія Савченка щодо присвоєння Миколаївському академічному українському театру драми та музичної комедії статусу Національного

10/10/2018

 У середу, 10 жовтня, депутати Миколаївської обласної ради підтримали ініціативу голови облдержадміністрації Олексія Савченка щодо присвоєння Миколаївському академічному українському театру драми та музичної комедії статусу Національного. За відповідне звернення на сесії до Кабінету Міністрів України проголосували 35 із 37 присутніх депутатів.

«Я думаю, що наш театр, наша «родзинка» Миколаївщини заслуговує отримати статус Національного. На міг погляд, це один з найкращих театрів. Таке звернення є обов’язком депутатів, тому вся громада буде вдячна їм за таку позицію», - прокоментував заступник голови ОДА Євген Шевченко.

В.о. начальника управління культури , національностей та релігій ОДА Лариса Поддубна додала, що надання статусу Національного театру відіграє неабияку роль, в тому числі, у привабливості регіону.

«Це значно підніме престиж культури, і відповідно престиж області. Статус Національного – це більші поваги та більші можливості для колективу театру», - зазначила вона.

Нагадаємо, ще в липні 2018 року голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко направив на адресу Міністра культури України Євгена Ніщука клопотання про надання Миколаївському академічному українському театру драми і музичної комедії статусу національного.

Всі новини →