Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Запроси мене з війни»: МІП реалізувало унікальний проект до Дня захисника України

16/10/2018

12 жовтня 2018 року у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбувся урочистий захід до Дня захисника України «Запроси мене з війни», організований Міністерством інформаційної політики. Проект має на меті привернути увагу до проблеми реабілітації учасників бойових дій на Сході України.

Захід відвідала дружина Президента України Марина Порошенко. Вона відзначила, що такі проекти, як «Запроси мене з війни», не залишають байдужими жодного патріота своєї держави.

«Проект успішно відбувся. Ми дякуємо всім послам, дружині Президента Марині Порошенко, Ірині Геращенко, Іванні Климпуш-Цинцадзе, всім учасникам. Найголовніше те, що проект рухатиметься далі. Ми обов’язково повеземо його регіонами України, а також за кордон», - зазначив Міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

Свої танцювальні номери представили 20 пар: захисники України та «Українські Амаzонки» (жінки-учасниці бойових дій на Сході України, волонтерки та військові журналістки).

Пари «розповіли» в танці свої історії з війни – про закоханих, які знайшли одне одного на полі бою; про людей, які навіть під час війни не втратили віру в життя; про боротьбу за життя на війні, тощо. Виступи наживо супроводжували українські гурти The Doox та «Без Обмежень».

Урочистий захід відвідали Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі, Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, представники дипломатичних місій в Україні, народні депутати України, голови ОДА, міжнародні та українські ЗМІ, представники міжнародних фондів, українських та зарубіжних компаній.

В рамках проекту «Запроси мене з війни» у приміщенні КМДА також розпочала роботу фотовиставка «У війни є жіноче обличчя».

Всі новини →