Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Чемпіонат Європи з хортингу в Трускавці

21/11/2018

З 15 по 18 листопада 2018 року в м. Трускавець на базі курортного комплексу «Карпати» проходили змагання чемпіонату Європи з хортингу.

Змагання пройшли на дуже високому рівні, було представлено 15 країн серед яких Україна, Латвія, Литва, Азейбарджан, Білорусія, Австрія, Словаччина, Польща та інші. Загальна кількість учасників - 500 чоловік.

 За словами тренера Первомайської районної федерації хортингу Руслана Голісевича: «Змагання були для нас складні. Головним завданням було скидання ваги. Всі спортсмени скидали вагу від 700 грам до 10 кілограмів щоб увійти в свої категорії».

 Первомайська районна федерація Хортингу була представлена ​​шістьма спортсменами. Першим виступав Почтаренко Рустам. На зважуванні він не потрапив в свою категорію, невистачило 700 грам і він приймав участь в категорії на 5 кілограм більше, що й позначилося на результаті. Рустам пройшов до однієї шостої, де не зміг реалізувати повністю свій потенціал.

Наступною виступила наша чемпіонка Боровик Валерія, яка показує стабільні результати. Вона провела перший бій, де перемогла і потім в боротьбі в фіналі Валерія потрапляє в больовий прийом ліктя і як справжній спортсмен терпить 30 секунд, потім переводить спортсменку в партер і робить їй задушливий на шию та закінчує свій бій достроково, тим самим стає чемпіонкою Европи. З травмуванням руки, розривом зв’язок дівчинка 12 років не здалась і стала чемпіонкою.

Наступний представник Первомайського району - Кузін Павло. Він потрапив спершу перше коло в «привиди», а потім наступні бої йому довелося викластись на повну, провівши два важких поєдинки, де в боротьбі за третє місце в середині бою потрапляє на больовий прийом ліктя. Суперник тиснув його секунд 25, але Павло показав силу духу, витерпів провівши технічні дії, які привели його до перемоги.

Наступний бій провів Довгополий Костянтин, який показав хороший рівень і зайняв третє місце. Це були для нього не перші змагання такого рівня.

Наступним виступив Куріпко Василь. Він провів два важких бої. Для нього це були перші змагання такого рівня. І останнім спортсменом, бої якого були о першій годині ночі став Кутецький Роман, який провів три прекрасних битви та отримав перемоги і тільки фінал, який тривав 15 хвилин без відпочинку був для Романа несподіваним. В кінці поєдинку суперник провів технічні дії, які не дали  Роману завоювати перше місце. Тож, почесне друге місце в Чемпіонаті Європи в Трускавці.

Президент федерації хортингу Первомайського району Руслан Голісевич дякує всім хто допоміг в здійсненні даної поїздки: «Думаю, що наступний крок Міжнародний турнір у Франції – це для нас реальність, а не мрії. Спортсмени для цього багато працюють».

Всі новини →