Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївщина готується до складання трирічного плану розвитку області і завершує реалізацію річних інфраструктурних проектів в ОТГ

22/11/2018

Об’єднані територіальні громади Миколаївщини вже повністю реалізували 47 із запланованих 120-ти проектів, на які були виділені кошти інфраструктурної субвенції з державного бюджету.

Про це повідомив заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір за підсумками зустрічі з головами ОТГ щодо стану реалізації інфраструктурних проектів, раніше погоджених комісією по оцінці та відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку Міністерстві регіонального розвитку і будівництва України, яка відбулась у понеділок, 19 листопада.

«Провів ґрунтовну зустріч з головами наших об’єднаних територіальних громад, під час якої обговорили стан реалізації, інфраструктурних проектів. За результатами зустрічі і підбиття проміжних підсумків, маємо наступний результат: 47 проектів повністю реалізовано, більшість з тих, що знаходяться в процесі реалізації, будуть реалізовані до кінця листопада, інші - до кінця грудня. Ще раз нагадав всім, що основною метою реалізації інфраструктурних проектів, яку визначила команда Миколаївська обласна державна адміністрація, є покращення якості життя населення, посилення економічної спроможності та забезпечення територіальної згуртованості громад нашої області», - зазначив Олександр Кушнір.

Він також повідомив, що найближчим часом в області відбудеться засідання Ради регіонального розвитку де будуть визначатись пріоритетні напрямки розвитку Миколаївщини на трирічний період.

«Попереду в нас засідання Ради регіонального розвитку, де ми, за дорученням Президента України Петро Порошенко, будемо розробляти перспективний план розвитку Миколаївщини на наступні три роки. Саме тому, для нас зараз дуже важливо якісно завершити виконання проектів, які реалізуються за рахунок інфраструктурної субвенції у 2018 році, зрозуміти усі існуючі нюанси і почати намічати плани на майбутнє, роблячи акценти винятково на якісні зрушення, а не на формальні показники. Це принципова позиція голови ОДА Олексій Савченко, на чому він особисто неодноразово наголошує і вимагає саме такого підходу», - наголосив заступник голови ОДА.

Нагадаємо, що у липні комісія по оцінці та відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку при Мінрегіоні, після ґрунтовного відпрацювання якості проектів представниками ОТГ та фахівцями ОДА, погодила всі 120 інфраструктурних проектів, поданих об’єднаними територіальними громадами Миколаївської області.

Всі проекти реалізуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ на загальну суму 109,3 млн грн. Із них: сума державної субвенції складе 86,2 млн грн., кошти місцевих бюджетів – 13,4 млн грн., інші кошти (зокрема, кошти ДФРР) – 9,7 млн грн.

Цього року ОТГ Миколаївської області спрямували кошти субвенції на капітальні ремонти комунальних доріг, лікарень, шкіл, дошкільних закладів та будинків культури, водопровідних мереж, вуличного освітлення, придбання спецтехніки для комунальних підприємств та закладів медицини, шкільних автобусів тощо.

За інформацією сайту Миколаївської ОДА

Всі новини →