Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

ВОЛОДИМИР ВОВК: «ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ»

29/11/2018

 

Сьогодні, в районі на особливому контролі стоїть питання щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Особи із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - особи віком від 18 до 23 років, у яких у віці до 18 років померли або загинули батьки, та особи, які були віднесені до дітей, позбавлених батьківського піклування.

Завдячуючи Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа» та з метою забезпечення додержання прав і законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, посилення захисту їх особистих і майнових прав, Первомайська райдержадміністрація сьогодні має можливість отримувати з державного бюджету України кошти на придбання житла для осіб з числа дітей-сиріт. Для нормальної соціалізації дітей-сиріт – це фінансова допомога, яка дає поштовх для більш успішного розвитку тої чи іншої особи та можливості їх соціальних гарантій. Той мінімум, який недополучила особа,  в зв’язку з життєвими обставинами. Тільки тоді, країна може вважати себе успішною, коли вона може забезпечити своїх дітей, як мінімум соціальними гарантіями.

 Чужих дітей не буває!

 У зв’язку відсутністю батьків у осіб з числа дітей-сиріт, які  не повинні страждати, що так склалася їхня доля. Тому, функцію батьків бере на себе держава, завдяки уряду Президента. А ми, як виконавча влада, на місцях зобов’язані допомогти та докласти максимум зусиль.

 Первомайською райдержадміністрацією було подано до Миколаївської обласної державної адміністрації на розгляд п’ять пропозицій щодо придбання житла особам з числа дітей-сиріт. Відповідною комісією Миколаївської облдержадміністрації погоджено та  прийнято  рішення щодо визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.  До кінця 2018 року буде укладено угоду щодо придбання житла особі з числа дітей-сиріт, яка перебуває на квартирному обліку, оскільки виділені Урядом кошти мають бути використані до кінця фінансового року.  

Наразі, ми прикладаємо багато зусиль, для підтримки наших дітей, а чужих дітей не буває – це відповідальна позиція райдержадміністрації.

 

 

 

Всі новини →