Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Первомайській райдержадміністрації

28/11/2018

 Сьогодні, 28 листопада, під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації  Сергія Бондаренка відбулось засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Первомайській райдержадміністрації.

Про те,  як відбувається виконання  заходів по  ліквідації  випадку африканської чуми свиней на території Кам»яномостівського ОТГ доповів Олександр Глухий, начальник Первомайського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

В районі триває боротьба зі спалахом африканської чуми свиней. Встановлено зони захисту у радiусi 3 км від епізоотичного вогнища, встановлено карантинні пости з дезбар’єрами, проведено облік наявного свинопоголів’я та клінічне обстеження свиней, попереджено власників свиней про заборону продажу, переміщення.  Проводиться подальше знищення  свинопоголів’я,  дезінфекція приміщень, де утримувалися свині,  подвір’я домоволодіннь піддаються дезінфекції розчином каустичної соди. Постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення.

За результатами проведеного засідання,  відповідним виконавцям надано доручення першого заступника голови районної державної адміністрації щодо встановлення знаків обмеження швидкості на під’їзді до карантинних постів, щодо проведення  дератизації тваринницьких приміщень де утримувались хворі свині та прилеглої території,   щодо  відлову бродячих собак та котів, щодо роботи всіх свиногосподарств незалежно від форми власності у відповідності до «закритого» режиму роботи, щодо ліквідації місць стихійної торгівлі живими тваринами та продукцією їх забою та переробки. У разі виявлення вказаних фактів застосовувати заходи адміністративного впливу.

 

Всі новини →