Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Уряд затвердив план заходів щодо інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2019 рік

31/01/2019

 

30 січня Уряд своїм розпорядженням затвердив план заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2019 рік. Метою заходів є підвищення рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри до НАТО як до інституції, що відіграє ключову роль у зміцненні міжнародної безпеки.

Протягом року центральні органи виконавчої влади та державні органи, залучені до виконання річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО, повинні висвітлювати на прес-конференціях, брифінгах та на своїх веб-сайтах актуальні питання співробітництва України з НАТО.

Також заплановано дві інформаційно-роз’яснювальні кампанії для громадян України, які розповідатимуть про зміст і засади взаємодії України з НАТО та роль НАТО у зміцненні міжнародної стабільності і безпеки; а також висвітлюватимуть те, що зробила Україна на шляху до євроатлантичної інтеграції, зокрема щодо впровадження глибинних демократичних реформ. Ще одна інформаційно-роз’яснювальна кампанія розрахована  на громадян держав-членів НАТО та держав-партнерів НАТО. Її мета - формування позитивного ставлення до України як до держави, що має з державами-членами НАТО спільні демократичні цінності.

Щоб визначити ставлення громадськості до вступу України в НАТО та відстежити зміни у ставленні громадськості до НАТО і державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції, будуть проведені два загальнонаціональні кількісні соціологічні дослідження. За їхніми результатами будуть визначені подальші заходи з інформування громадян України про євроатлантичний курс України.

Реалізація розпорядження Кабінету Міністрів України здійснюватиметься за рахунок і в межах бюджетних призначень, передбачених Держкомтелерадіо у Державному бюджеті України на 2019 рік за бюджетною програмою 1701390 «Здійснення заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері». До реалізації плану заходів передбачається залучити фінансові можливості вітчизняних і міжнародних бізнесових організацій, фондів, неурядових організацій тощо.

 

Всі новини →