Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Доступ до питного водопостачання для кожного жителя області - спільне завдання керівників усіх рівнів, - Олексій Савченко

05/02/2019

Враховуючи, що для населених пунктів Миколаївської області одним із найбільш актуальних питань є підвищення рівня доступу до питного водопостачання, у 2018 році на розвиток водопровідно-каналізаційного господарства були консолідовані кошти  різних джерел фінансування – близько 178,3 млн грн (на 92,9 млн грн більше, ніж у 2017 році) та загалом реалізовано 47 проектів.

Робота у цьому напрямку має продовжитися на усіх рівнях і цьогоріч. Таку думку висловлює голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

«Кожен житель Миколаївської області, не зважаючи на те, де він живе -  чи в місті, чи в селі повинен мати доступ до якісного питного водопостачання. В окремих районах Миколаївщини ця проблема стоїть досить гостро. Минулого року, завдяки консолідації коштів бюджетів усіх рівнів ми спрямували понад 178 млн грн на ремонт водопровідних мереж, будівництво свердловин, водопроводів, купівлю башт Рожновського і т.д. практично у всіх районах області. Більше того, завдяки реформі децентралізації, ініційованій Президентом України Петром Порошенком, об’єднані територіальні громади отримали субвенцію на формування інфраструктури, визначивши серед пріоритетних завдань і облаштування мереж водопостачання. Робота у цьому напрямку буде продовжуватися й надалі», - прокоментував голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Відзначимо, що у 2018 році на розвиток водопровідно-каналізаційного господарства було спрямовано 72,2 млн грн з державного бюджету, 64,8 млн грн з місцевих бюджетів, 36 млн грн кредитних коштів ЄІБ, 5,3 млн грн коштів підприємств. Загальна сума 178,3 млн грн на 109% перевищує фінансування цього блоку порівняно з 2017 роком. 

 

Всі новини →