Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В Миколаївській ОДА визначили пріоритети у вирішенні проблемних питань галузі освіти у 2019 році

12/02/2019

У понеділок, 11 лютого, під керівництвом заступника голови Миколаївської ОДА Олександра Кушніра відбулась координаційна нарада з керівництвом департаменту освіти облдержадміністрації в ході якої підбили підсумки року, що минув та визначили пріоритетні напрямки роботи на 2019 рік.

Так, серед питань, які будуть опрацьовані:

- Вирішення проблеми проходження ЗНО, щодо якого Миколаївська область 2 роки поспіль показує недостатній результат 
- Розвиток професійно-технічної освіти 
- Розвиток позашкільної освіти 
- Облаштування санвузлів в закладах освіти області 
- Створення нових дитячих садків 
- Наповнення парку шкільних автобусів 
- Створення комфортних умов для інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Олександр Кушнір наголосив на необхідності створення чіткого плану дій за кожним питанням із визначенням відповідальних осіб і конкретних шляхів роботи. Окремо, заступник голови Миколаївської ОДА зупинився на необхідності продовження більш активної роботи по побудові пандусів, ліфтів та інших умов у навчальних закладах області для комфорту дітей з особливими потребами.

Окрім того, Олександр Кушнір акцентував увагу на тому, що органи місцевого самоврядування мають достатні можливості для вирішення всіх цих питань, завдяки реформі децентралізації, ініційованій Президентом України Пертром Порошенком.

«Я сьогодні спеціально акцентував увагу на проблемних питаннях. Департамент освіти – орган, який має надавати не тільки фінансову підтримку галузі, а й методологічну. Реформа децентралізації не в тому, що громади отримали ресурс, який буде постійно збільшуватись, а в тому, що громади отримали ресурс достатній для виконання повноважень, а ті кошти, які зекономлені можна направити на інші цілі, в тому числі на освіту», - зауважив Олександр Кушнір.

 

 

За інформацією сайту Миколаївської ОДА

Всі новини →