Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Стратегія розвитку Первомайщини спрямована на активний розвиток району

20/02/2019

 

15 лютого відбулося підсумкове засідання Ради регіонального розвитку Первомайщини.

Голова райдержадміністрації Володимир Вовк детально проаналізував ті зміни, які відбулися у кожній галузі. За кошти державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в 2018 році реалізовано проектів на суму 3616,065 тис. грн.  

«Пріоритетом для нас залишаються освіта і медицина. Сьогодні, завдяки ініціативам Президента України Петра Порошенка, в рамках освітньої реформи, з лютого місяця найближчим часом на суму 3 000 300,0 грн. поповниться матеріально-технічне забезпечення шкіл Первомайського району. Ноутбуки, інтерактивні комплекси, сучасні парти, осередки вчителя та дошки – все необхідне обладнання для первачків для успішного навчання в умовах освітньої реформи.

 Будемо розвивати й медичну галузь. Заплановано реконструкцію даху головного корпусу Первомайської центральної районної лікарні з встановленням на ньому мережевої сонячної електростанції по вул. академіка М. Амосова, 28 в м. Первомайську Миколаївської області. Що ж до первинної ланки медицини, то на жителів смт. Підгородна чекає завершення будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини з новим автомобілем для обслуговування громади, з метою підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості.

Протягом наступних трьох років у Первомайському районі заплановано  реалізувати низку важливих проектів щодо покращення життєдіяльності громади району. Триватимуть роботи з реконструкції вуличного освітлення, інженерних мереж та благоустрою. В країні запрацював Дорожній фонд, і ми можемо подавати пропозиції на ремонт місцевих доріг», – зазначив голова райдержадміністрації Володимир Вовк.

«Для того, щоб Перспективний план розвитку Первомайського району на 2019-2021 роки вступив в дію, потрібно його затвердити на сесії районної ради та висвітлити у кожній громаді. Довести до відома кожному жителю, що буде відбуватися в їхній громаді протягом трьох років, які насамперед проекти будуть реалізовуватися» - наголосив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Кушнір.

Всі новини →