Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Затверджено до фінансування два значущі перехідні проекти на Миколаївщині, - Олександр Кушнір

25/03/2019

 

Після засідання міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, що відбулася 21 березня, Миколаївщина отримала два перехідні проекти затверджені до фінансування.

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір.

«ДФРР - це ще один з інструментів, який започатковано в рамках реформи децентралізації, впровадженої Президентом України Петро Порошенко, що дає можливість вирішувати суспільно значущі питання в регіоні», - акцентував заступник голови ОДА.

Так, вже цього року вдасться забезпечити 15 тис. мешканців міста Первомайська якісним цілодобовим питним водопостачанням, закінчивши будівництво насосної станції з резервуарами запасу води по вул.Кам’яномостівській. А також продовжити подальшу розбудову потужностей Миколаївського міжнародного аеропорту, зокрема, шляхом реконструкції та технічного переоснащення радіотехнічних засобів посадки підприємства.

«Перебуваючи з робочими візитами на Первомайщині неодноразово чув про потребу в реалізації проекту будівництва насосної станції у місті. Він визначений одним із пріоритетним для громади. Він визначений одним із пріоритетним для громади. Як і обіцяв у лютому на місцевій Раді регіонального розвитку, негайно відправив документи на розгляд комісії ДФРР щодо виділення цього року майже 14 млн грн для закінчення будівництва станції. На міжвідомчій комісії в Мінрегіоні проект було затверджено до фінансування. Чекаємо на розпорядження Кабміну», - прокоментував Олександр Кушнір.

Відзначимо, що крім цілодобового водопостачання, буде створено ще й аварійний запас питної води на дві доби у разі аварійної ситуації.

Крім того, на міжвідомчій комісії було схвалено до фінансування 41,5 млн грн коштів ДФРР на реконструкцію та технічне переоснащення радіотехнічних засобів посадки КП «Миколаївський міжнародний аеропорт».

«Продовжуємо цілеспрямовану роботу, направлену на розвиток підприємства. За досить короткий період роботи аеропорт продемонстрував фаховість в обслуговуванні пасажирів. Цей проект сприятиме створенню умов для обслуговування сучасних типів повітряних суден та підвищенню категорійності аеродромів відповідно до вимог ІКАО та забезпеченню безпеки польотів у складних метеоумовах. Розраховуємо на якнайшвидше виділення фінансування Кабінетом Міністрів, аби не гаяти часу і продовжити реалізацію важливих для громади проектів», - резюмував Олександр Кушнір.

 

За інформацією сайту Миколаївської ОДА

 

 

Всі новини →