Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В селі Лукашівка ввели карантинне обмеження щодо сказу

26/03/2019

 

26 березня 2019 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації  Сергія Бондаренка відбулось засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Первомайській райдержадміністрації,     на якому розглянули питання про введення карантинних обмежень в селі Лукашівка з прилеглою територією, польовими та лісовими масивами.

В ході засідання члени комісії обговорили стан виконання профілактичних заходів проти сказу, рівень забезпечення вакциною та необхідність поповнення резервних запасів вакцини.

В результаті засідання Комісія вирішила визнати епізоотичну ситуацію по сказу загрозливою, що вимагає проведення невідкладних систематичних профілактичних заходів. Всім службам відповідно до компетенції вжити заходів щодо своєчасного взаємоінформування про випадки захворювання  тварин на сказ та координації спільних зусиль на  профілактику даного захворювання.

Про останні випадки захворювання свиней на африканську чуму свиней у Миколаївській області та заходи профілактики щодо недопущення занесення та розповсюдження вірусу африканської чуми свиней на території району доповів Олександр Глухий, начальник Первомайського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Всі новини →