Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Організація літнього оздоровлення та відпочинку дітей завжди на контролі, - Олексій Савченко

16/04/2019

 

особливому контролі обласної влади.

На цьому наголошує голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

«Безпека дітей, гідні умови для оздоровлення та відпочинку, культурна програма – це базові питання, які вже зараз мають бути визначені. Аби не затягувати до останнього, дав доручення профільному департаменту зібратися та визначити першочергові завдання. Миколаївщина - туристично привабливий регіон, і минулого року ми приймали не лише дітей з нашої області, а й з усієї України. Тож і цьогоріч маємо акумулювати всі наші сили, щоб сезон пройшов цікаво та безпечно, а діти і їхні батьки залишилися задоволеними», - наголосив Олексій Савченко.

Так, аби літній оздоровчий сезон 2019 року пройшов з дотриманням усіх вимог в облдержадміністрації за дорученням голови ОДА Олексія Савченка вже відбулася установча нарада, де обговорено ряд основоположних питань.

Зокрема щодо дотримання санітарного законодавства під час оздоровлення дітей, питання якості та безпечності харчових продуктів, питної води. Крім того, створення та функціонування таборів з денним перебуванням на базі загальноосвітніх шкіл, мовних таборів.

Вже наприкінці квітня-початку травня буде проведено розширену нараду з питань підготовки та проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей за участю голів райдержадміністрацій, міських голів, голів об’єднаних територіальних громад, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств, до сфери яких віднесені питання оздоровлення та відпочинку дітей, здійснення державного нагляду (контролю) у зазначеній сфері.

Нагадаємо, минулого року послугами оздоровлення, а також активними формами відпочинку на Миколаївщині охоплено понад 60 тис.дітей шкільного віку. Видатки на організацію оздоровлення та відпочинку дітей склали понад 31,3 млн грн.

Всі новини →