Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Завдяки підтримці обласної влади і коштам з обласного бюджету минулого року громади змогли реалізувати ще більше значущих проектів, - Олексій Савченко

25/04/2019

 

Уперше на Миколаївщині для забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку та сприяння інвестиційній діяльності на території області 2018 року запроваджено підтримку територіальних громад в реалізації проектів за рахунок коштів обласного бюджету, в тому числі субвенції з обласного бюджету на реалізацію мікропроектів місцевого розвитку, а також на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку об'єднаних територіальних громад.

Про це повідомляє голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

«Крім державної підтримки, нами було запроваджено низку механізмів, які сприяли реалізації ще більшої кількості суспільно важливих проектів у громадах області. Це, в свою чергу, допомогло вирішити питання, які роками на місцях не мали жодного шансу на втілення», - коментує голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Так, завдяки субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію мікропроектів місцевого розвитку на території Миколаївщини вдалося повністю реалізувати 180 мікропроектів на суму 26,58 млн грн.

Кошти субвенції спрямовувалися на реконструкцію соціально важливих об’єктів освіти, охорони здоров’я, фізкультури і спорту, водопостачання і водовідведення, системи опалення.

Завдяки реалізації мікропроектів у 2018 році в Миколаївській області вдалося:

- відремонтувати та реконструювати водогони, побудувати водопровідну мережу;

- побудувати спортивний комплекс «Спортляндія»;

- реконструювати системи опалення, встановити нові котли;

- замінити вікна на енергозберігаючі склопакети;

- реконструювати вуличне освітлення;

- встановити ігрові майданчики;

- зробити капітальний ремонт дорожнього покриття;

- придбати легковий автомобіль для амбулаторії монопрактики;

- покращити надання медичних послуг шляхом придбання медичного обладнання для закладів первинної медико-санітарної допомоги.

Завдяки субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку об'єднаних територіальних громад проведено капітальні ремонти закладів освіти, культури, охорони здоров'я, мереж вуличного освітлення, оновлено матеріально-технічну базу закладів соціальної сфери. За результатами конкурсного відбору визначено 44 проекти на загальну суму 10,5 млн грн.

Так, наприклад, в ОТГ Миколаївщини успішно здійснено такі проекти:

 

- проведено капітальні ремонти мереж вуличного освітлення в Арбузинській, Радсадівській та Воскресенській ОТГ;

- встановлено зупиночні комплекси в Воскресенській ОТГ;

- побудовано спортивний майданчик для міні-футболу, облаштовано спортивні і дитячі майданчики в Березанській і Радсадівській ОТГ;

- відремонтовано дах і система опалення Богданівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини в та побудовано розвідувально-експлуатаційну свердловину в Прибузькій ОТГ;

- відремонтовано приміщення дитячого садочка "Світлячок" та приміщення амбулаторій загальної практики сімейної медицини Володимирівської ОТГ;

- проведено заходи з енергоефективності в будівлях загальноосвітніх закладів Радсадівської ОТГ (заміна вікон та дверей на металопластикові з подвійними склопакетами), відремонтовано свердловину №0257 та водонапірну башту "Рожновського" в селі Стара Богданівка в Радсадівській ОТГ;

- відремонтовано Будинок культури в смт Воскресенське Воскресенської ОТГ;

- придбано 9 ноутбуків та 9 багатофункціональних пристроїв для дев’яти  закладів дошкільної освіти у смт Казанка, селах Михайлівка, Дмитро-Білівка, Великоолександрівка, Дмитрівка, Миколаївка, Троїцьке-Сафоново, Новоданилівка та Лагодівка Казанківської ОТГ.

Зазначені проекти реалізовувались на засадах об’єднання ресурсів громадськості, органів місцевого самоврядування та інших джерел для вирішення соціально важливих проблем громад, підвищення енергоефективності на місцевому рівні, покращення матеріального стану об’єктів соціально-культурного призначення об'єднаних територіальних громад області.

Крім того, у 2019 році продовжено підтримку об'єднаних територіальних громад у розроблені та реалізації проектів розвитку їх інфраструктури. Так, передбачено субвенції обласного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 61 млн грн на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку об’єднаних територіальних громад Миколаївської області та на реалізацію мікропроектів місцевого розвитку.

 

Всі новини →