Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Обговорено нагальні питання життєдіяльності району

13/05/2019

 13 травня 2019 року перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Сергій Бондаренко провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів та установ району.

Під час наради обговорено нагальні питання щодо життєдіяльності району. Олена Маренчук доповіла про стан наповнення бюджету району. Районний бюджет за січень-квітень 2019 року виконано на 117,6% приріст становить 35,8%. За 4-ри місяці 2019 року виконано план надходжень по всім місцевим бюджетам району. Станом на 11 травня 2019 року план надходжень податків і зборів за січень-травень по зведеному бюджету району виконано на 105,9%, до року – на 32,7% при нормативі 41,7%. Районний бюджет на цю дату виконано за січень-травень на 87,9%, до року – 25,7%.

Про споживчі ціни на основні групи продовольчих товарів у Первомайському районі поінформувала в.о. начальника відділу економічно-інвестиційного розвитку, торгівлі, туризму, культури, молоді та спорту райдержадміністрації

 Вероніка Бузанова. За даними Державної служби статистики України за  квітень 2019 року в цілому овочі по Україні подорожчали на 12,6 %                     (найсуттєвіше білокачанна капуста на 43,9%, цибуля на 29,1%, буряк на 16,8%, морква на 14,9%, картопля на 5,7%), а з початку року ціни на овочі виросли на 43,3%. Якщо згадати порівняльний аналіз відповідного періоду минулого року, то зростання цін спостерігалося на 80% найменувань продуктів, що підлягали державному моніторингу.

 

Сергій Сосіновський начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації доповів про підготовку закладів соціальної сфери району до опалювального періоду 2019-2020 років.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Галина Давидова поінформувала присутніх про підготовку до проведення у 2019 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти. Тестування проводитиметься на двох пунктах м. Первомайська та на двох пунктах м. Миколаєва. Здійснюється належний організаційний супровід створення належних умов для проведення ЗНО 2019.

За результатами наради керівникам структурних підрозділів надано доручення.

Всі новини →