Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

День пам’яті жертв політичних репресій

17/05/2019

 

Сьогодні ми вшановуємо світлу пам’ять жертв політичних репресій – усіх тих, хто постраждав під час правління комуністичного режиму на території України.

 

Мільйони працьовитих, талановитих та соціально активних громадян, яких тодішня влада оголосила «ворогами народу», було страчено або приречено на тортури і голодну смерть на засланні.

Це був час зневіри, відчаю та безнадії. Але попри величезні втрати наш народ вистояв і спромігся вирватися з лап репресивної машини.

З кожним роком свідків тих трагічних подій стає менше, однак ми маємо пам’ятати кожного, передавати нащадкам правду про минуле і гідно вшановувати безвинних жертв.

На жаль, і нині сотні наших земляків перебувають у полоні агресора лише за прагнення бути вільною європейською нацією. Переслідування українців і кримських татар в анексованому Криму вже набуло форми масових політичних репресій.

Завдяки співвітчизникам, які ціною власної свободи відстоюють державну незалежність, ми маємо яскравий приклад незламності духу, сили волі та любові до України.

Схилімо ж голови і помолімося за вічний спокій тих, хто загинув унаслідок політичних репресій, а також за визволення та повернення додому сучасних в’язнів.

Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим героям!

Всі новини →