Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Про організацію харчування та підвіз дітей

16/09/2019

 Сьогодні, 16 вересня 2019 року, відбулась нарада з селищним, сільськими головами району,  під головуванням виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Бондаренка

 

У ході наради було розглянуто питання виділення субвенцій районному бюджету на харчування учнів 1-4 класів та пільговій категорії учнів 5-11 класів, а також підвіз дітей до школи.

 

Обговорюючи стан організації харчування дітей у навчальних закладах району Сергій Володимирович відмітив, що говорячи про якість освітнього процесу у загальноосвітніх навчальних закладах району, не можна залишати осторонь таке питання як  харчування учнів. Адже відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту», органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади забезпечують безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах, та учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”.

 

Сергій Бондаренко зауважив, що діти, це майбутнє України, і від здорового та своєчасного харчування дітей залежить якість засвоєння ними отриманих знань. Він відмітив, що дане питання вже не вперше виноситься на обговорення і висловив сподівання, що воно  буде нарешті вирішено.

 

Після обговорення питань порядку денного, по кожному з них, прийняті відповідні рішення.

 

Всі новини →