Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В Первомайському районі проведено профілактичний рейд «Діти вулиці»

31/10/2019

З метою перевірки житлово-побутових умов проживання і утримання дітей, та підготовки до опалювального періоду сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та подолання сімейного неблагополуччя, 29 жовтня 2019 року спеціалістами служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації спільно з працівниками Первомайського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та представниками сільської ради та дільничним інспектором проведений профілактичний рейд  „Діти вулиці" на території Степківської та Полтавської сільських рад (с. Степківка,  с. Зелені Кошари, с. Полтавка, с. Старі Кошари).

Під час рейду обстежені та перевірені житлово-побутові умови проживання 16 дітей, які по недбалості батьків перебувають у складних життєвих обставинах.

За результатам рейдового заходу складено 5 актів обстеження житлово-побутових умов, з батьками проведені індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню та розвитку дітей, про належне використання електроприладів та щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Вразила безвідповідальність деяких батьків, які утримують своїх дітей в антисанітарії, бруді, причиною тому є непоодинокі випадки зловживання спиртними напоями збоку батьків. Семи особам винесені  попередження щодо неналежного виконання своїх обов’язків, недопущення жорстокого ставлення до дітей. Спеціалістами служби у справах дітей приймаються всі можливі передбачені законодавством заходи щодо захисту прав дітей, притягнення винних осіб до адміністративної, кримінальної відповідальності та у крайньому випадку позбавлення батьків батьківських прав.

З дітьми проведено інформаційно-просвітницьку роботу, щодо їх прав і обов’язків, та популяризацію здорового способу життя.

Всі новини →