Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Уряд підтримав реалізацію експериментального проєкту з впровадження е-квитка на транспорті, - Владислав Криклій

30/07/2020

 Вчора, 29 липня, на своєму засіданні Уряд схвалив розроблений Міністерством інфраструктури проєкт постанови КМУ, який передбачає реалізацію експериментального проєкту щодо впровадження послуги з оформлення єдиного е-квитка на Транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua. Це сприятиме наданню зручних та сучасних цифрових послуг для населення у різних видах транспорту в одному місці при плануванні подорожі.


Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.


“Сучасний транспорт має бути максимально простим, комфортним та зручним для кожного. Можливість придбання е-квитків у різних галузях транспорту роблять сервіс для пасажира простішим у використанні, а саму послугу швидшою в оформленні. Наша амбітна мета – об’єднати всі види транспорту одним електронним квитком. Щоб всі послуги при плануванні подорожі можна було отримати в одному місці, зручно та швидко. Експериментальний проєкт з впровадження е-квитка починаємо у столиці із єдиного е-квитка на залізницю та метро. Вдячний колегам-урядовцям за підтримку цієї ініціативи”, - зазначив очільник Міністерства.


Впровадженням експериментального проєкту займатиметься ДП “Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки” у співпраці з АТ “Укрзалізниця” та авіакомпанією SkyUp. Відповідно до схваленої Урядом постанови, пропонується затвердити Порядок реалізації проєкту та встановити термін його реалізації до 30 червня 2021 року.


https://mtu.gov.ua/news/32060.html 

 

Всі новини →