Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Олександр Трайтлі провів нараду з керівниками районів, міст та ОТГ

15/10/2020

 У вівторок, 13 жовтня, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Трайтлі провів відеоселекторну нараду з керівниками районів, міст та об’єднаних територіальних громад, під час якої розглянуто питання щодо вжиття заходів із запобігання поширенню на території області коронавірусної хвороби COVID-19 та стан освоєння коштів освітньої субвенції.

 

На початку наради Олександр Трайтлі акцентував увагу на тому, що як по Україні так і по Миколаївській області коронавірусна хвороба COVID-19 набирає обертів.

 

«Я хочу, щоб ви взяли на особистий контроль та провели повну інвентаризацію у ваших закладах охорони здоров’я засобів індивідуального захисту для медичних працівників та ще раз провели інструктаж щодо робити з особами, які мають підозру на COVID-19», - звернувся до учасників наради Олександр Трайтлі. Він зазначив, що це робиться для того, аби мінімізувати кількість захворівших серед працівників закладів охорони здоров’я, зважаючи на динаміку останніх днів.

 

Щодо закладів, які надають послуги з лікування хворих коронавірусною інфекцією, то Олександр Трайтлі наголосив на необхідності активізації роботи щодо збільшення кількості точок подачі кисню, для того аби громадяни, які захворіли мали змогу отримати належну допомогу. 

 

Керівники районів, міст та об’єднаних територіальних громад надали інформацію щодо стану освоєння освітньої субвенції та вжитих заходів щодо запобігання поширенню на території області коронавірусної хвороби COVID-19.

 

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв проінформував присутніх про поточний стан ситуації із захворюваністю на COVID-19 в області. Він зазначив, що станом на 13 жовтня в Миколаївській області виявлено 165 нових випадки COVID-19, всього зареєстровано 5904 особи. Приріст захворівших працівників закладів охорони здоров’я за останню добу складає 11 осіб, всього – 315. Павло Георгієв повідомив, що завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 – 69,4 %. Він звернув увагу, що в першу чергу госпіталізуються пацієнти, які потребують респіраторної терапії.

 

Що стосується коштів освітньої субвенції, директор департаменту освіти і науки ОДА Олена Удовиченко поінформувала, що на 100 % використали кошти НУШ Новобузький район, Ольшанська, Галицинівська, Мигіївська ОТГ, більше 90 % використали кошти НУШ м. Первомайськ, Братський, Веселинівський райони, Баштанська, Веселінівська, Казанківська, Новомар’ївська ОТГ, найнижчий відсоток використання, це 20 – 35 % - Очаківський район, Доманівська, Березанська, Радсадівська, Арбузинська ОТГ. Олена Удовиченко наголосила, що начальники відділів освіти і керівники органів місцевого самоврядування мають взяти питання використання коштів освітньої субвенції на особистий контроль. 

 

Директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва звернулася до голів РДА з проханням взяти на особистий контроль питання приєднання територіальних громад і управлінь соціального захисту населення до програмного комплексу «Соціальна громада». 

 

 Вона нагадала, що відповідно до постанови КМУ №632 від 27 липня 2020 року з 01 січня 2021 року всі звернення щодо призначення державних допомог мають оброблятися виключно через органи територіальних громад, а з 01 березня 2021 року припиняється паперовий обмін інформації між територіальними громадами та районними управліннями соціального захисту населення.

Всі новини →