Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Легалізація зайнятості населення в об’єднаних територіальних громадах

23/10/2020

 

Нажаль, сьогодні виплата нелегальної заробітної плати все більш набуває характеру соціального явища, ослаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів. Тому, інформування з питань легалізації заробітної плати, прихованої зайнятості на сьогодні є одним з найпріорітетніших напрямків роботи фахівців служби зайнятості.

В межах інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо неприпустимості нелегальних трудових відносин із найманими працівниками  22 та 23 жовтня фахівцем відділу взаємодії з роботодавцями Первомайської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Коцюбенко Вікторією було проведено ряд зустрічей з суб’єктами малого бізнесу в Кам’яномостівській та Мигіївській об’єднаних територіальних громадах.

Під час відвідування у селах Кримка, Катеринка, Кам’яний Міст та Мигія були надані консультації щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. «Важливість легального працевлаштування особливо актуальне сьогодні, під час карантину у зв’язку з поширенням короновірусної інфекції COVID-19» - зазначила Вікторія.    Потрібно пам’ятати,  що лише офіційне працевлаштування забезпечує найманому працівникові підтвердження страхового стажу, державні гарантії й соціальний захист, передбачені чинним законодавством України. І роботодавці, і працівники, які обирали незадекларовану працю, ухилялись від офіційного оформлення трудових відносин і сплати податків, опинились сам на сам перед загрозою зубожіння. А, ті суб’єкти господарювання, які офіційно зареєстрували свою діяльність, вчасно сплачували податки,  офіційно оформлені працівники змогли отримати допомогу по частковому безробіттю на період карантину.                

Всі новини →