Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Ракетні шахтно-пускові установки Первомайського району

23/05/2014

     В Первомайському районі прослідковуються роботи з добування металу, шляхом розбору колишніх ракетних шахтно-пускових установок, що знаходиться в ґрунті.                             

 Голова райдержадміністрації Талпа М.В. та його перший заступник Бондаренко С.В. здійснили виїзд по району, для того щоб наглядно подивитися в якому стані перебувають шахтно-пускові установки району. Відвідавши ракетні шахтно-пускові установки на території Грушівської та Степківської сільських рад побачили наступне: майже все матеріально-технічне оснащення шахтно-пускових установок розібране та вивезене.

На жаль, в українському законодавстві є парадокси, коли колишні ракетні шахтно-пускові установки перебувають на балансі Міністерства Оборони України, яка повинна нести за них відповідальність, але факт перебування цих установок на території Первомайщини тягне за собою відповідальність райдержадміністрації за безпеку населення в цих населених пунктах.

Наразі голова райдержадміністрації направив відповідні подання в різні інстанції для заходів реагування згідно їх компетенції.

Всі новини →