Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Спільна робота з данськими партнерами є важливим кроком у забезпеченні сталого розвитку аграрного сектору Миколаївської області», - Георгій Решетілов

27/03/2024

 У середу, 27 березня, відбулася перша ознайомча зустріч в Офісі Посольства Королівства Данія у Миколаєві щодо забезпечення потреб аграрного сектору в Миколаївській області у спеціалізованій техніці, посівних матеріалах та добривах.

Від данської делегації на зустрічі були радник-посланник з питань продовольства, сільського та рибного господарства Поул Якоб Ерікструп, радник Артем Васалатий та спеціалістка з адміністрування Дар'я Честіна.

Від миколаївської сторони були присутні перший заступник начальника Миколаївської ОВА Георгій Решетілов, його позаштатний радник Дмитро Тарасенко, директорка департаменту агропромислового розвитку ОВА Олена Піскун та начальник Баштанської РВА Владислав Дмитрів.

Підтримка постраждалих агропідприємств та перспективи співпраці між місцевим та данським бізнесом стали центральними темами обговорення на зустрічі. Важливою частиною дискусії було обговорення проблем, з якими зіткнулися аграрні підприємства внаслідок різних чинників.

Також було презентовано загальну ситуацію в агросекторі регіону. Обговорено можливості для розвитку співпраці, зокрема у сфері постачання техніки, посівних матеріалів та добрив.

Під час зустрічі акцентувалася увага на необхідності надання підтримки та допомоги миколаївським аграрним підприємствам, щоб вони могли подолати труднощі та продовжувати свою діяльність.

«Спільна робота з данськими партнерами є важливим кроком у забезпеченні сталого розвитку аграрного сектору Миколаївської області та подоланні викликів, з якими зіткнулися наші агропідприємства. Це партнерство відкриває нові можливості та сприяє вдосконаленню нашої аграрної сфери для досягнення спільних цілей», - підсумував перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов.

Своєю чергою, радник-посланник з питань продовольства, сільського та рибного господарства Поул Якоб Ерікструп також відзначив важливість співпраці між двома країнами у підтримці аграрного сектору й зауважив, що сьогоднішня зустріч може стати першим кроком у розвитку співпраці в цьому напрямі.

 

Всі новини →