Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

"Дитина не одна".

03/05/2024

 "Коли дитина отримує такий стрес як втрата, смерть батьків чи інші обставини, що розлучають дітей з їхніми батьками, до того, поки їй судом чи органами опіки і піклування нададуть статус і визначать її подальшу долю — а це може бути тривалий проміжок часу, до пів року, часом рік — ці діти поміщалися в різного роду установи. Вони були вирвані зі звичного оточення. Раніше дитина жила у квартирі чи будинку, мала подвір’я, кухню, готує собі сніданок. І тут вона отримує порцію болю та ще й потрапляє в оточення не дружнє до неї, схоже на тюрму, де будуть загальні кімнати, загальна кухня, де вона не обере собі сніданку, де не буде близького дорослого, який обійме, коли буде сумно і боляче. Є альтернатива — це родини родичів, бабусі, дідусі, тітки, тобто ті близькі, які хоча б мають контакт з дитиною".

З квітня 2024 року Кабмін запроваджує новий вид допомоги на дітей за програмою "Дитина не одна". Йдеться про дітей, які залишились без батьків, але не набули статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Гроші отримуватимуть люди, які тимчасово взяли таких дітей до себе — родичі, знайомі, а також якщо дитину прихистила названа сім'я чи дитячий будинок сімейного типу.

Допомогу запровадили, щоб родини, у яких тимчасово перебувають такі діти, могли забезпечити їм необхідні умови й догляд.

Залежно від віку дитини розмір виплат становитиме від 6407 грн до 8000 гривень. Якщо дитина має інвалідність — від 8970 грн до 11190 грн. Урядова постанова передбачає, що гроші виплачуватимуться впродовж шести місяців тим, хто перебуває в Україні.

Так, завдяки спільній співпраці та взаємодії служби у справах дітей Первомайського району та служби у справах дітей Баштанського району до новоствореної прийомної родини на тимчасове проживання було передано двох малолітніх дітей віком 3,5 і 1,5 роки допоки, в Первомайському міськрайонному суді вирішуватиметься доля щодо їх подальшого перебування в родині біологічної матері, яка ухиляється від виконання своїх материнських обов'язків відносно дітей, що несе загрозу життю та здоров'я крихіток.

 

Якщо Ви бажаєте взяти на виховання дитину-сироту, або дитину, позбавлену батьківського піклування просимо звертатися до Служба у справах дітей Первомайської районної військової адміністрації за адресою: м. Первомайськ, вул. Варварівська, буд. 12,

4 поверх, каб. 113 або за тел. +380680658598

 

Всі новини →