Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Будь-яка думка – це пальне для життя! Це те, що дає нам можливість рухатися, робити вчинки, чогось прагнути й досягати»

06/05/2024

 На цьому наголошує Олег Чабан, доктор медичних наук, професор, академік АНВО України, директор Навчально-наукового інституту психічного здоров’я Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

І додає, що мозок потрібно тренувати.

Про те, як наші думки впливають на емоційний стан і якість життя, як розвинути гнучке й адаптивне мислення, що допоможе давати раду зі складними життєвими ситуаціями він розповів в новому епізоді сезону «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» від The Village Україна, що виходить в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? - ініціативи першої леді Олена Зеленська.

На думку науковця розширювати діапазон можливостей нашого мозку можна кількома способами:

- постійно вчити щось нове

- підтримувати соціальні контакти

- ставитися до невдач, як до пригод

«Робіть будь-що протилежне до ваших знань. Якщо ви фахівець у галузі науки, журналістики, медицини, юриспруденції, прийшовши додому, не будьте юристом, науковцем чи журналістом. Ваша протилежна галузь – це руки, ноги. Майструвати щось, вирощувати, клеїти, пиляти, що завгодно. І навпаки, якщо все життя стоїте біля станка, то вдома діставайте книгу», - радить Олег Чабан.

Конспект інтерв'ю тут - https://www.village.com.ua/.../350339-prostimy-slovami-4-ep7

Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:

Apple Podcasts - https://apple.co/3UHKfjT

Google Podcasts - https://bit.ly/4bjWWGV

SoundCloud - https://bit.ly/44tnKlO

Spotify - https://spoti.fi/44y4UKE

YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=qq2nRjNzw-w

Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» виходить у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської із впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? Проєкт реалізовано у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за підтримки World Health Organization Ukraine.

 

 

Всі новини →