Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Осиротіла Первомайщина ще на одного сина

14/11/2014

    Сьогодні громада Первомайського району прощалася із загиблим  в АТО, чаусянином Сенкевичем Максимом Олеговичем.

    Народився Максим 20 лютого 1989 року в селі Лиса Гора, навчався, як звичайний хлопчик та мріяв про доросле життя. Потім родина переїхала до села Чаусове -2, в якому  Максим закінчував школу. Згодом закінчив педагогічний інститут та мав стати вчителем історії, виховувати патріотів своєї держави.

   Родина Максима заслуговувала на повагу, дід був відомим ковалем, якого знали люди з навколишніх сіл. Взагалі про родину героя говорять односельці тільки добрі слова. Тільки в такій зразковій родині міг народитися воїн – захисник.

    На початку року Максима призвали до збройних сил. Він ще навчаючись, показав себе здібним, організованим військовим.

    Командира роти, в якій служив Максим, було поранено. Тоді керівництво батальйону довірило Максиму бути командиром роти. Молодий лейтенант достойно і професійно виконував обовязки бойового командира. А того страшного дня - 10 листопада,  він прикриваючи з двома бійцями відхід поранених побратимів, загинув сам…

   В останню путь прийшли його провести рідні та близькі, бойові побратими  із 28 окремої механізованої бригади та військові із А 2183, односельці та однокласники,  керівництво райдержадміністрації та депутати районної ради. Майже п’ятсот чоловік прийшли в останнє схилити голову та подякувати за наше мирне сьогодення.

   Ніколи вже не побачить батька його донька, вже ніколи він не приголубить матір та дружину, вже ніколи не почує його голос сестра.

   Останні слова вдячності  прозвучали від тих, хто знав Максима, останні постріли салюту пролунали лейтенантові – герою, останній крик матері - «Максимочка».

    Під звуки оркестру, який виконував пісню «Про рушник» та «Степом» поховали нашого земляка біля могили рідного брата. І тільки линули в думках слова «Прощайте мамо й тато, я вже ніколи не вернусь. Іду в дорогу я далеку, як ангел боронитиму свій край».

    Первомайська райдержадміністрація та районна рада щиро співчуває матері Головацькій Наталі Дмитрівні та дякує за те, що виховала патріота своєї Вітчизни.

Вічна память лейтенанту Максиму Сенкевичу!   

Всі новини →